BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 10-06-2023 14:11

Muğla’daki ulaşım zammı kararına emniyetten dava…

Muğla’daki ulaşım zammı kararına emniyetten dava…



Emniyet Genel Müdürlüğü, Muğla’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlara ilişkin kararın ‘hukuka aykırı’ olduğu gerekçesiyle iptali ve yürütmesinin durdurulması talepli dava açtı.
Muğla Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 22 Mart 2023 tarihli toplantısında toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlara ilişkin oy çokluğu ile aldığı karara, Emniyet Genel Müdürlüğü ‘hukuka aykırı’ olduğu gerekçesiyle kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması talepli dava açtı.
UKOME’nin toplantısında Esnaf Odası Başkanlıklarından artan döviz kurları ile birlikte akaryakıt, bakım ve onarım fiyatlarına gelen üst üste zamlar nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yeni fiyat ayarlaması yapılması talep edildi. 
Esnaf odalarının talebi, oy çokluğuyla kabul edildi ve alınan karar ile toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılmış oldu.
“HUKUKA AYKIRI”
Emniyet Genel Müdürlüğü ise 4 Mayıs 2023 tarihinde Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde ‘Toplu taşıma hatlarında, Deniz Taksi Hatlarında, Bodrum-Datça Feribot Hatlarında, Okul Servis Araçları Taşıma Hatlarında, Taksimetre ve Dalyan-Çandır Feribot Taşıma Hattında yapılan ücret zamlarına ilişkin kararın ‘hukuka aykırı’ olduğu gerekçesiyle iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle UKOME’nin yönetmeliğine göre sekreteryasını yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı.
“TEKNİK BİR ÇALIŞMA DAHİLİNDE ARTIŞ YAPILDI”
Karara ‘Kabul’ oyu veren Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası’nın avukatı Emre Aykın, Esnaf Odaları’ndan görüş alınarak teknik bir çalışma dahilinde artış yapıldığını, dava konusunun da esnafın korunması ile yurttaşın seyahat etme ve ulaşım özgürlüğü olmak üzere iki ayrı kamu yararı olarak karşı karşıya getirdiğini söyledi.
VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Fahiş zamma vatandaşlar büyük tepki göstermişti. Sosyal medyadaki tepkilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim gören bir grup öğrenci, belediyenin şehir içi ulaşıma yaptığı bu fahiş zammı protesto etmişti.

AdminAdmin