GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-01-2024 15:49

Şükrü Boyraz: 'Artık Yeter'

Şükrü Boyraz: 'Artık Yeter'

Son günlerde basına yansıyan ve engelli bireylerin yaşadığı üzücü vakaların artması nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz bir basın bildirisi yayınladı.
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye geneli engelli vatandaşlar aleyhine yaşanan son olaylar nedeniyle TSD adına 'Artık Yeter' başlıklı bir bildiri kaleme aldı. Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi tarafından iletilen açıklama şöyle:
“30 Aralık 2023 tarihinde basına yansıyan bir olay ülkemizdeki engellilerin ve ailelerinin yaşam koşullarını ne hale geldiğini korkunç bir şekilde gözler önüne serdi.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki bir baba, 52 yaşındaki zihinsel engelli kızını öldürdü ve intihar etti.
Ölümü halinde kızına kimsenin bakmayacağı korkusu ile hem kızının hem de kendi canına kıyan aile yakını örneği ne acıdır ki daha önce de yaşandı. 4 yıl önce Uşak‘ta yalnız yaşayan bir anne artık bakamadığı 25 yaşındaki oğlunu öldürdü sonra intihar etti.
Bu olaylar yalnızca basına-medyaya yansıyanlar. Oysa benzeri acı olayların daha fazla olduğu bilinen bir gerçek.
Ülkemizde zihinsel engelli, otizmli, spastik, dowm sendromlu bakıma muhtaç çocukları olan, hatta yaşlıları olan yüzbinlerce aile bulunuyor. Hepsinin aklında aynı soru var; biz ölürsek çocuklarımıza kim bakacak?
Bakıma muhtaç vatandaşlarımız, bana bakan aile yakınım ölürse ne yaparım korkusu içindedir. Yine aynı şekilde bakıma muhtaç vatandaşlarımızın aileleri de ölümlerinin ardından yakınlarına kimin bakacağı endişesini yaşamaktadır.
Bu durum hem bakıma muhtaç vatandaşlarımız hem de aileleri açısından bir tür işkenceye dönüşmüştür.
Daha fazla ertelenmeden bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ve ailelerinin yeni trajik olayların kurbanı haline gelmelerinin önüne geçilmesi zorunluluktur. 
Artık yeter diyoruz!
İktidar ve muhalefet bir olup Primli Bakım Yassını çıkarmalı, engelli ve yaşlı bakıma muhtaç olan vatandaşlarını ve onlara bakan ailelerini bu çaresizlikten kurtarmalıdır.

AdminAdmin