MİLAS
Giriş Tarihi : 10-02-2023 15:25

Kaymakam Böke: “Bu güzel insanlarla aynı şehirde yaşamaktan gurur duyuyorum”

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke,  Milas Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde   Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen depremzedelere yardımları ulaştırmak için yapılan çalışmaları inceleyerek, basın mensuplarına Milas’tan deprem bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili bilgiler verdi.

Kaymakam Böke: “Bu güzel insanlarla aynı şehirde yaşamaktan gurur duyuyorum”

Milas Gençlik Merkezi binasında oluşturulan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini ziyaret eden Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yönelik toplanan yardımlarla ilgili bu merkezde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde inceleyerek, basın mensuplarına Milas’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Depremlerin ilk gününden itibaren yapılan çalışmaları anlatırken duygulanan  Kaymakam Böke, Milaslıların deprem bölgesine yardım etmek için adeta seferber olduklarını, Milas’ın özel bir bölge ve insanlarının da çok güzel işlere imza atan güzel insanlar olduklarını vurgulayarak, Milas’ta yaşamaktan ve Milaslılara hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Milas Gençlik Merkezi’nde, deprem bölgesi için toplanan yardımların şu ana kadar 13 tır ile bölgeye gönderildiğine dikkat çeken Kaymakam Böke, 15 tondan fazla yardımın da kargo uçağı ile Kahramanmaraş’a gönderildiğini belirtti.

Kaymakam Mustafa Ünver Böke, Milas Atapark meydanında Kızılay tarafından toplanan yardımları taşıyan tırın Muğla genelinden deprem bölgesine giden ilk yardım tırı olduğunu öğrendiğini de sözlerine ekledi.

Yaptığı incelemelerde deprem bölgesine gönderilecek malzemeleri paketleyen ve yapılan çalışmalara yardım eden 13-14 yaşlarındaki çocukların ve gençlerin tamamen kendi istekleri ve arzularıyla gelerek çalıştıklarını söyleyen Böke, “Milas genelinde 7’den 70’e herkes acaba biz ne yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz diyerek adeta seferber oldular, her bir Milaslı hemşehrime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

AdminAdmin