SPOR
Giriş Tarihi : 10-10-2023 17:44

Fethiye-Babadağ Etabını Lutsenko Kazandı

Fethiye-Babadağ Etabını Lutsenko Kazandı


Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye 3" class="taglink" title="2023 Haberleri">2023) Fethiye-Babadağ Etabı’nı, Astana Kazakistan takımından Alexey Lutsenko kazandı.
Tour Of Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 3. Etap yarışı, Gaffar Okkan Caddesi’nde sporcuların start alması ile beraber başladı.  Bisiklet turu yarışına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gaffar Okkan Caddesi’nde başlayan yarış, Babadağ’da son buldu.
İnönü, Atatürk ve Süleyman Demirel bulvarlarını takip eden sporcular; daha sonra finiş bölgesi olan Ölüdeniz Mahallesi yönüne dönüş yaptı. Tezahüratlar arasında ilerleyen bisikletçiler, çoğunluğu tırmanma özelliğine sahip bölümlerde büyük zorluk yaşadılar. Fethiye-Babadağ Etabı’nda son metrelerde liderliği ele geçiren Astana Kazakistan takımından Kazak sporcu Alexsey Lutsenko bitiş çizgisini önde bitirdi. Bora Hansgroe takımından Alman sporcu Ben Zwiehoff ikinci oldu.

AdminAdmin