DALAMAN
Giriş Tarihi : 20-07-2023 14:28

Kalinda Antik Kent Kazısı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kalinda Antik Kent Kazısı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kalinda Antik Kent Kazısı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Kalinda Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla Valiliği, Fethiye Müze Müdürlüğü ve Dalaman Belediyesi işbirliğiyle Akdeniz Üniversitesinin destekleriyle Aralık 2022'de başlayan Kalinda Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı Dalaman Belediyesi'nde gerçekleştirildi. 

Toplantıda, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Onur, Prof. Dr. Werner Tietz ve Antalya Bilim Üniversitesi Kazı Koordinatörü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koçak tarafından sunum yapıldı. 

Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul, toplantıda yaptığı konuşmada, Kalinda Antik Kenti çalışmalarının kurumlar arası işbirliği ve ekiplerin büyük gayretiyle sürdürüldüğünü belirtti ve antik kentin en kısa sürede ilçeye kazandırılmasını ve ülkeye ekonomik kazanç sağlamasını umut etti. Ertuğrul, "Antik kent inşallah en kısa sürede ilçemize kazandırılır ve ülkemize ekonomik kazanç sağlar." dedi.

Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul,İlçe Jandarma Komutanı Can Önal, Kamu Kurum Amirleri, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin