SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 12-03-2024 13:31

BAŞKAN AKDENİZLİ: “İSTİKLÂL MARŞI’MIZ, MİLLİ MÜCADELE RUHUMUZU CANLANDIRMIŞTIR”

BAŞKAN AKDENİZLİ: “İSTİKLÂL MARŞI’MIZ, MİLLİ MÜCADELE RUHUMUZU CANLANDIRMIŞTIR”

BAŞKAN AKDENİZLİ: “İSTİKLÂL MARŞI’MIZ, MİLLİ MÜCADELE RUHUMUZU CANLANDIRMIŞTIR”
BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, milli mücadelemizin zaferini ve milletimizin bağımsızlığını anlatan İstiklâl Marşı’mızın kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. İstiklâl Marşı’mız, milletimizin tarih sahnesindeki yeniden şahlanışının parlak bir anıtıdır. Milletimizin var oluş mücadelesine “Korkma” diyerek seslenen Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Millî Mücadelemizin ruhunu on kıtada büyük bir ustalıkla anlatan vatan şairimiz, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmıştır. 
Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında milletimize ışık tutan İstiklal Marşı’mız, ikinci yüzyılda da gençlerimizi, geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Bu nedenle bağımsızlığımızın ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin başlıca görevi olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Meclisi’nde kabulünün 103. yılı dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ölümsüz şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum.”

AdminAdmin