SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 17-08-2023 17:50

BAŞKAN AKDENİZLİ, GÜREŞLER ÖNCESİ SEKİ GÜREŞ SAHASINDA HAZIRLIKLARI İNCELEDİ

MUĞLA’NIN EN BÜYÜK GÜREŞ ORGANİZASYONU SEYDİKEMER SEKİ GÜREŞLERİNDE HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

BAŞKAN AKDENİZLİ, GÜREŞLER ÖNCESİ SEKİ GÜREŞ SAHASINDA HAZIRLIKLARI İNCELEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder enizli" class="taglink" title="Akdenizli Haberleri">Akdenizli, Muğla’nın en büyük güreş organizasyonu 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıklarını yerinde inceledi. Başkan Akdenizli; “Bin yıllık geçmişe sahip Ata sporumuz güreşleri ilçemizde yaşatmak ve gençlerimizi güreş sporuna teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

Seydikemer Belediyesi’nin her yıl düzenlediği 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı. Muğla’nın en büyük güreş organizasyonu özelliği taşıyan Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri 25-26-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

 

 

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Tarihi Kırkpınar’ı aratmayacak Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri organizasyonu öncesi devam eden hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Akdenizli’ye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen ile belediye birim müdürleri eşlik etti. Pehlivanların güreşeceği Seki güreş çayırını ve müsabakaları izlemeye gelecek olan vatandaşlar için hazırlanan tribünleri inceleyen Başkan Akdenizli, bu yıl organizasyonun 3 gün süreceğine dikkat çekti.

 

 

BAŞKAN AKDENİZLİ; “VATANDAŞLARIMIZ HEM ÇOK EĞLENECEK HEM DE ÇOK GÜZEL ANI BİRİKTİRECEK”

 

Halk konseri ve güreş müsabakalarını izlemeye gelecek olan vatandaşların huzur içinde bir gün geçirmeleri için Seydikemer Belediyesi’nin tüm ekipleriyle gece gündüz çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Akdenizli şunları söyledi: “Bin yıllık geçmişe sahip Ata sporumuz güreşleri ilçemizde yaşatmak ve gençlerimizi güreş sporuna teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 30’uncusunu düzenleyeceğimiz Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları devam ediyor. 27 Ağustos’ta, Tarihi Kırkpınar’ı aratmayacak ve bayram havasında gerçekleştireceğimiz etkinlikler 3 gün sürecek. Vatandaşlarımız hem çok eğlenecek hem de çok güzel anı biriktirecek.”

 

 

Etkinliklerin 25 Ağustos Cuma günü başlayacağını kaydeden Başkan Akdenizli; “Saat 14.00’da Seki Meydanından güreş sahasına mehteran eşliğinde yürüyüş yapılacak, Burada folklar oyunları sergilenip yöresel sanatçılar sahne alacak. Aynı gün saat 20.00’da Çiğdem Gül, saat 21.00’da Ahmet Şafak birbirinden güzel şarkıları seslendirecek.

 

 

Etkinlikler kapsamında çocuklarımızı da unutmadık. Onların da eğlenebilmesi için oyun parkı, kuracağız. Palyaço gösterileri, zıp zıp gibi etkinliklerle çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşayacaklar. Manisa’dan gelecek cirit takımı da aynı gün gösteri düzenleyecek. Pamuk şekeri, patlamış mısır gibi ikramlarımızın yanında çeşitli hediyelerimiz de olacak. Yöresel sanatçıların sahne alacağı programda saat 20.00’da Yağmur Taş, saat 21.00’da Rafet El Roman sevilen şarkılarıyla halkımızla buluşacak.

27 Ağustos Pazar Günü Seki Güreş Sahasında Kırkpınar’ın Baş Pehlivanları ve binin üzerinde güreşçinin katılacağı güreş müsabakaları saat 08.00’da başlayacak. 14 boyda düzenlenecek güreş etkinliklerinde pehlivanların kıran kırana mücadelesini izleyeceğiz. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz Halk Konserleri ve Güreşleri’mize Seydikemerli hemşehrilerimi ve tüm güreşseverleri davet ediyorum. Etkinliğimize katılacak tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

AdminAdmin