MİLAS
Giriş Tarihi : 12-11-2023 14:38

YK Enerji’den Milli Ağaçlandırma Gününde Fidan Dikme Etkinliği

YK Enerji’den Milli Ağaçlandırma Gününde Fidan Dikme Etkinliği

YK Enerji’den Milli Ağaçlandırma Gününde Fidan Dikme Etkinliği
YK Enerji 11.11 Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Milas’ın Ören Mahallesindeki Hüsamlar maden sahasında ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi. Yüzlerce fidan dikildiğini ifade eden Genel Müdür Erol Demir, kullanımı sona eren maden sahalarında fidan dikimlerinin devam edeceğini söyledi.
11.11. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında YK Enerji tarafından Milas’a bağlı Ören Mahallesindeki Hüsamlar maden sahasında 100.yıl Cumhuriyet ormanı oluşturmak için fidan dikme etkinliği yapıldı. Etkinliğe termik santrallerde çalışan işçiler ve ailelerinin yanı sıra davetliler katıldı.
YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir etkinlikte yaptığı konuşmada kullanımı sona eren maden sahalarında fidan dikimlerinin devam edeceğini ve 2025 yılı sonuna kadar 3 milyon fidanın dikilmiş olacağını söyledi.
Demir, 2023 yılı sonuna kadar 60 hektarlık alanda toplam 250 bin fidan dikmiş olmayı hedeflediklerini belirtti.
Genel Müdür Demir, rehabilite çalışmalarına başlamadan önce kırsal mahallede yaşayan mahallelilerle bir araya gelerek maden sahalarına dikilecek bitki ve ağaçlarla ilgili isteklerini sorduklarını ve buna göre vatandaşın istediği bitki ve ağaçları göz önüne alarak çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Konuşmanın ardından fidan dikim alanında fidanlar toprakla buluşturularak dikenler tarafından ilk Cansuları verildi.

AdminAdmin