YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 19-03-2024 15:44

Alim Karaca Çiftlik'ten Seslendi : 10 Bin Farkla Öndeyiz

Alim Karaca Çiftlik'ten Seslendi : 10 Bin Farkla Öndeyiz

 

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Çiftlik mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi. 

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  halk buluşmaları kapsamında Çiftlik’te vatandaşlarla biraraya geldi. Karaca, yoğun bir kalabalığın olduğu halk buluşmasında son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Karaca vatandaşlara hitabında;

“10 bin farkla öndeyiz” diyerek rehavete kapılmayacağız
En son yaptırdığımız anketin sonuçları az önce elimize ulaştı. Öbür adayların aldığı oyu söylemeyeceğim ama Konsensus araştırma şirketine yüzyüze görüşme usulüyle 38 mahallede araştırma yaptırdık. Tam 10 bin farkla öndeyiz.  Büyükşehir’de de seçimi alıyoruz, Fethiye’de de seçimi alıyoruz. Bunun değişme şansı yok, belki 2 puan altı, 2 puan üstü olabilir. Değişirse de lehimize değişecektir. Konsensus anket firması Türkiye’nin en güvenilir 3 anket firmasından bir tanesidir. Türkiye’deki tüm seçimleri bilmişler. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ı da bilmişler. Ama biz “10 bin farkla öndeyiz” diyerek asla rehavete kapılmayacağız. Bizimle birlikte yürüyen arkadaşlarımızdan, kadınlarımızdan, gençlerimizden son güne kadar rehavete kapılmamalarını rica ediyorum. Çünkü bizler ikinci dönemde de bu şehre çok güzel hizmetler yapabilmek istiyoruz. 31 Mart akşamı Beşkaza Meydanı’nda güzel bir teşekkür konuşmasıyla hepimizin bu başarısını taçlandırmak istiyorum. 
Bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz
Bizler gittiğimiz her yerde bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Cumhur İttifakının, İyi Parti’nin, Deva Partisi’nin, Saadet Partisi’nin adaylarına da başarılar diliyoruz. Asla onlara çamur atmıyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza da her gün tembih ediyoruz. Lütfen hiçbir siyasi partiye çamur atmayın ve lütfen haklarında konuşmayın diyoruz. Ama son günlerde görüyorsunuz. Nerede benim posterim varsa, hepsini yırtıyorlar.  Posterlerimizi indiriyorlar. Ama ben Çiftlik’ten sesleniyorum. Korkunun ecele faydası yok. Ben bu seçimi, benim arkamdaki bu halk olduğu müddetçe söke söke alacağım. İstediğiniz kadar çamur atın, posterlerimi atın, bana kumpaslar kurmaya devam edin. 5 yıl boyunca bana nasıl kumpaslar kurulduğunu sizler biliyorsunuz. Ama hiçbirisine sizler inanmadınız. 
Evlatlarımın boğazından 1 kuruş haram geçmedi
5 yıldır sizin 1 kuruşunuzu en doğru yere harcayabilmek için çalışma arkadaşlarımla emek sarf ediyorum. İki evladım var. Ben onların boğazından bir kuruş haram geçirmedim. 
Bazı hizmetlerimiz aksamış olabilir. Şunu yapacağız demişizdir. Pandemi yaşadık, depremler yaşadık, ekonomik sıkıntılar yaşadık, bunlardan dolayı aksamış olabilir. 
Ama hiç kimse, Alim Karaca 1 kuruş ihaleye fesat karıştırdı, 1 kuruş haram yedi diyemez. Ben anasından tertemiz süt emmiş bir yörük evladıyım. Bu süreçte, sokaklarda oradan buradan getirdikleri insanlarla bana saldırdılar. Bunların hepsini yapan aynı kişi arkadaşlar. Bana telefonda dakikalarca küfürler ettiler. Ama ben dublör kullanmam. Ben Fethiye Belediye Başkanıysam o makamda oturuyorsam sizi temsil ediyorum. Ben göreceksem işimi kendim görürüm. Bunu herkes çok iyi bilsin.
Hayatım boyunca asla hiçbir başka aday hakkında ileri geri konuşmadım. Ama benim hakkımda konuştukları zaman cevap hakkımı kullanırım. Bakın geçenlerde bir adayımız buraya geldi. Konuşmalar yaptı. Camii mahallesine gitti konuşmalar yaptı. 
Biz ise onurla, gururla her gün bir açılış, temel atma töreni yapıyoruz. Ve geçmişin bütün borçlarını ödeyen bir Belediye; şu an devlete bir kuruş borcu olmayan, vergi ve sigorta borcu olmayan tek belediye Fethiye Belediyesi’dir. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir tane parsel satmamıştır. Bakın ben birçok proje hayal ediyorum ama o projeleri yapmak için bir tane büyük yerimiz kalmamış. 
Atanamayan öğretmenlerimizi alacağız, dershaneye gidemeyen öğrencilerimizi alacağız. Bu öğrencilerimizi üniversiteye sokacağız ve burslarını da biz vereceğiz. Ama yeterli yerimiz yok. Bugünün değeri ile 50 milyonluk yeri kamulaştırmak zorunda kaldık. Otopark yapmak istiyoruz. Bunu da kamulaştırmak zorundayız. Fethiye’nin mimarı Özer Olgun, nazım imar planını uyguladı bu bölgede. O dönemden kalan bir tane parselimiz kalmamış, hepsi satılmış. 
Şehit Fethi Bey Parkının Borcunu Biz Ödedik
Bazıları diyor ki, park açılışı yapıyoruz, “bizim yaptığımız parkın zekatı bile değil” diyor. Ben de diyorum ki yaptığınız parkı her yerde takdir ediyorum. Evet, Şehit Fethi Bey Parkını daha önceki başkanımız yapmıştı, kendisine teşekkür ederim. Ama bu park 18 milyon’a mal olmuş. 9.5 milyon borcunu da bu kardeşiniz ödemiş. 
Biz bu şehre 1 Milyon 700 bin metreküp asfalt döktük, 1 milyon metrekare kilit parke döşedik. Önceki yönetim yol katılım payı aldı. Fethiye merkezde oturanlar bilir, biz halkımızdan 1 kuruş yol katılım payı almadık. 
Göreve geldiğim ilk gün, ilk Meclis’te aldığım karar şudur: Bütün cenaze hizmetleri ücretliydi ama biz ilk geldiğimizde Meclis’te aldığımız kararla ücretsiz oldu. 
Evinizde çay demleseniz daha pahalı olur 
Karagedik’ten 2019 ylında seslenmiştim.  Bu şehirde 10 bin TL emekli maaşıyla, 17 bin TL asgari ücretle geçinmek çok zor. Ben ekonomisi zayıf olan bütün yurttaşlarımızın yanında olacağımı söylemiştim. Bakın her yer özelleştirildi. Koylar özelleştirildi. Biz bunları ücretsiz şekilde hizmete soktuk. 6. Halkevimizi Üzümlü’de geçen hafta açtık. 25 gün önce de burada açtık. Ben çayı 1 TL’ye, kahvaltıyı 45 TL’ye vermeye devam edeceğim. Evinizde çay demleseniz daha pahalı olur. Kadınlarımız artık günlerini buralarda yapıyorlar. Ne güzel ki, ben de o bölgedeki Halkevlerimizde büyüklerimizle karşılaşıyorum. Bana “bizim çocuğumuz, bizim başkanımız” denmesi beni çok mutlu ediyor. Önümüzdeki dönemde onlara yönelik projelerimize devam edeceğiz. 
Biz 5 yıllık süreçte sizlerin üstüne gelmedik. Biz sadece 4 yılda bir emlak vergilerini güncelledik. Ve onda da sadece yüzde 10 arttırdık. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın çıkardığı  yasa gereği biz bütün temizlik giderlerini sizden almak zorundayız. Almazsak Sayıştay müfettişleri zimmet çıkarır. Biz onu da yarı yarıya alıyoruz. Normalde 52 TL almamız gerekirken, 26 TL alıyoruz. Hep halkımızı düşündük. Bu sıkıntılı dönemlerde çok zarar gördünüz. Biz de bu dönemlerde sizin üstünüze gelmiyoruz. Sizi hafifletmek adına çalışmalar yapıyoruz. 
Belediyenin gelirlerini nasıl arttırdık
Belediyenin gelirlerini nasıl arttırdık? Kimlerle mücadele ettik? Bunu size anlatacağım. Bakın Fethiye’de sahil bandı var, oradaki bütün mekanlar Hollandalı bir firmaya verilmiş. Belediye başkanı olduktan sonra aylarca verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda söke söke onlardan aldık ve Fethiye Belediyesi zimmetine geçirdik. Şu an bütün gelirlerini Fethiye belediyesi alıyor. Kendi elektriğini üreten bir pazar alanı yaptık. Bundan 3 yıl önce 5 milyon TL’ye mal oldu. Bu zamana kadar sattığımız elektrik 8 milyon, 3 milyon TL kardayız. 
Burada Çiftlik bölgesinde ciddi bir asfalt ve  parkeler döktük. MUSKİ ile birlikte bu bölgeye yaptığımız yatırım 60 Milyon 160 Bin TL. Çiftlik mahallesinin belediyeye yatırdığı vergi 14 Milyon 524 TL. 
Bu asfaltlar çok maliyetliydi. Kendi asfaltımızı üretecek tesisler gerekiyordu. Emülsiyon tesisleri kurduk. Kendi asfaltımızı kendimiz ürettik. Şimdi 100 milyon’luk asfalt döktüğümüzde 42 milyon kar ediyoruz. 
Tam 400 milyon değerinde Göcek’teki arazimize çökmüşlerdi. Dedim ya, hep ranta karşı duracağız diye. İşte ranta karşı böyle durulur. 1.5 yıllık verdiğimiz hukuk mücadelesi neticesinde 400 milyon’luk, denize sıfır, 8500 metrekarelik arazinin tapusunu Fethiye belediyesine tescillettik. Orayı da yıllık 12 milyon TL’ye kiraya verdik. 
Fethiye Belediyesi’nin gelirleriyle 60 yeni araç aldık. 100 milyon da kiradan kurtardık, toplamda baktığınız zaman Fethiye Belediyesini 180 milyon TL yıllık ekstra kâra geçirdik. 
Önümüzdeki dönem artı 300 milyon kâra  geçireceğiz. Araçlarımızı elektrikli yapacağız. 100 milyon olan akaryakıt gideri 20 milyon TL’ye düşecek. 70 bin metrekare büyüklüğünde arazi bulduk yayla tarafında.  Orada 5 megabaytlık güneş enerji santrali kuracağız. 40 mlyon TL de oradan gelirimiz olacak. Totalde Fethiye’nin gelirlerini 300 milyon TL üzerinde tekrar arttıracağız. Kimseye ihtiyacımız olmadan, Ankara’ya da ihtiyacımız olmadan, Büyükşehir’in desteğiyle rekor hizmetlere tanık olacaksınız. 
Şimdi bazı arkadaşlarımıza buradan yanıt vermek istiyoruz. Biz zor şartlarda birçok şey yaptık. Daha iyisini yapabilmek için sizlere projeler hazırladık. Çiftlik için yollar, altyapı ile ilgili talepler vardı. Biraz önce Büyükşehir Belediye başkanımız ile birlikteydik. Çiftlik, Kargı, Yanıklar, Çamköy, Karaçulha, Esenköy ve Eldirek bölgesi ile ilgili bütünleşik bir proje hazırlanıyor. Bu bölgenin altyapısını önümüzdeki dönemde bir bütün olarak hayata geçireceğiz.
Şehir merkezinde kalan otogarı Çamköy halinin altına taşıyoruz. İkinci dönemde bunu da hayata geçireceğiz. 
Gençlerimiz, çocuklarımız için çok güzel bir spor kompleksi yapılıyor. İçinde olimpik yüzme havuzu olacak. O da Patlangıç bölgesinde, Yüksek Okulun yanındaki 10 bin metrekare’lik arazinin içinde olacak. Bunun içinde Büyükşehir belediye başkanımız bize söz verdi. 
Fethiye ışıl ışıl olacak
Günlükbaşı’ndan Ölüdeniz’e kadar yolların sıcak asfalt yapılması, kaldırımları ve dekoratif aydınlatmaları devam edecek. Büyük bir aydınlatma projemiz var. 100 milyon değerinde bir proje. Bu projeye bir ay içinde başlıyoruz. Fethiye Las Vegas gibi ışıl ışıl olacak.  5 yıl ödemesiz, 30 yıllık bir kredi aldık. Yüzde 30 tasarruf sağladığı için Fethiye Belediyesinin bütçesinden bir kuruş para çıkmayacak.  Çünkü biz aylık sokak aydınlatmaları için 3 milyon ödüyoruz. Yeni projeyle 1 milyon tasarruf sağlayacağız. Zaten ödeyeceğimiz taksit 500-600 bin TL olacak, 400 bin TL de kasamıza para kalacak. 
Gençlerin evlenebilmesi için düğün salonu gerekli, şu an baktığımız zaman müthiş pahalı. Biz onların daha uyguna evlenebilmeleri için çok güzel düğün salonları yapacağız. Halkevlerinde nasıl çayı 1 TL’ye veriyorsak, orada da 1 TL’lik kar gözetmeyeceğiz. Maliyeti neyse hepiniz orada evlatlarınız evlendirebileceksiniz. 
Ekim ayında hayata geçirmeye çalıştığım ama yargı ile sorunları olan bir projemiz vardı. O da lehimize sonuçlandı. Bir halk ekmek projemiz var, o da en kısa sürede hayata geçirilecek. Yapacak bir sürü projemiz var. 
Eğer sizler takdir ederseniz, anket verileri tamam diyor ama ben her gittiğim her yerde yine de soruyorum. Bugüne kadar hiç kimseye partizanlık yapmayan, bir tek yolsuzluğu olmayan ve bu şehir için namusu ve şerefiyle çalışan Fethiye Belediye Başkanı olarak desteğinizi bekliyorum. Ben de 31 Mart sonrası için söz veriyorum, sizin asla yüzünüzü kızartmadan, namusumuz ve şerefimizle, sadece insan odaklı hizmetle çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin