GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-09-2023 16:50

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı'nın Açılışında Konuştu

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı'nın Açılışında Konuştu

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı'nın Açılışında Konuştu

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı'nın açılışında konuştu:

"Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı, hanımlarımıza kendilerini her alanda geliştirebilmeleri, emniyet ve rahatlık içinde çocukları ile verimli zaman geçirebilmeleri için çeşitli eğitim ve faaliyetler sağlayacak"


"Bu çok yönlü hizmet anlayışının, Şule Yüksel Şenler'in her şeyi kendi bünyesinde birleştiren tutumunun ve bizlere her alanda neyi nasıl yapmamız gerektiğine dair yol gösterici rehberliğinin bir yansıması olduğunu düşünüyorum"

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, adına açılan okullar, yurtlar ve merkezler ile Şule Yüksel Şenler'in mirasının yaşatıldığına şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı, hanımlarımıza kendilerini her alanda geliştirebilmeleri, emniyet ve rahatlık içinde çocukları ile verimli zaman geçirebilmeleri için çeşitli eğitim ve faaliyetler sağlayacak." dedi.

 

 

Emine Erdoğan, Esenler'deki Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin hak ve adalet mücadelesinin öncü isimlerinden Şule Yüksel Şenler'i ebediyete uğurlamalarının üzerinden dört yıl geçtiğini anımsattı.

 

 

Şenler'in aziz hatırasına her yaştan manevi evlatlarının hayırseverlikte yarışarak sahip çıktığını belirten Erdoğan, "Ardında bıraktığı fikri ve kültürel miras, yurdun dört bir yanında adına açılan vakıf, merkez ve derneklerde yaşatılıyor. Bu kutlu girişimler sayesinde onun nesiller boyu hayırla yad edileceğini bir kez daha görüyor ve büyük memnuniyet duyuyorum." dedi.

 

 

 

 "O, fikir ve gönül dünyamızın yıldızıydı"

 

Emine Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Gönlümüzde kurduğu taht sayesinde Türkiye bugün onu cesur ve yürekli bir direnişçi, yılmaz bir insan hakları savunucusu olarak hatırlıyor. Bu konumu da ziyadesiyle hak ediyor. Çünkü o, fikir ve gönül dünyamızın yıldızıydı. Seçkin bir münevver, bir hakikat savaşçısı olarak, kendi seçtiği Şule ismi gibi aydınlık, çevresini ışıkla besleyen bir insandı. Yürekten gelen sözleri bütün bariyerleri aşarak kalplere ulaşırdı çünkü samimiydi."

 

Dönemin en güçlü kalemlerinin kıyasıya eleştirileri ve hatta saldırılarının dahi Şenler'in çevresinde oluşan sevgi çemberini zayıflatmadığını, bilakis güçlendirdiğini belirten Emine Erdoğan, hak arayışının, haklılığını kaybetmeden ve asla şiddete bulaşmadan sürdürülmesi gerektiğini öğreterek yollarını aydınlattığını söyledi.​​​​​​​

 

Emine Erdoğan, herkesin Şule ablasının, kalbi onun gibi zarif bir aşkla çarpan samimi inananları, vefatından sonra da bir araya getirmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

 

 

Şenler'in faydalı hizmetler ve hayırlı işlerde bulunan güzel gönüllü dostlara aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim ile ilham olmaya devam ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, "Bu çerçevede Şule Yüksel Şenler Vakfını ona ve temsil ettiklerine duyduğumuz gönülden vefanın göstergesi olarak kurduk. Adına açılan okullar, yurtlar, merkezler ile mirasının yaşatıldığına şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum. Bugün Esenler Belediyesi ile açılışını yaptığımız Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı, hanımlarımıza kendilerini her alanda geliştirebilmeleri, emniyet ve rahatlık içinde çocukları ile verimli zaman geçirebilmeleri için çeşitli eğitim ve faaliyetler sağlayacak. Bu çok yönlü hizmet anlayışının, Şule Yüksel Şenler'in her şeyi kendi bünyesinde birleştiren tutumunun ve bizlere her alanda neyi nasıl yapmamız gerektiğine dair yol gösterici rehberliğinin bir yansıması olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Şule Abla'yı daima özlemle anıyorum"

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler gibi abidevi şahsiyetlerden ilham alan kadınların sayılarının artmasını canıgönülden dilediğini vurgulayarak, "Vefatından sonra bile ardında bıraktığı miras ile hayatlara dokunmaya devam eden Şule Abla'yı daima özlemle anıyorum. Ne mutlu ki yüreklere ektiği tohumların yeşerdiğini ve açtığı yolda kararlılıkla yürüyecek özgürlük savaşçıları bıraktığını bilmenin huzuruyla sırlandı." diye konuştu.

Esenler Belediyesi ve Şule Yüksel Şenler Vakfı olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu belirten Emine Erdoğan, konağın, bünyesindeki donanımlarla İstanbul ve ülke için örnek teşkil edeceğine inandığını ifade etti.

 

Konak içerisindeki sınıfları gezdi

Törene ayrıca, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Leyla Şahin Usta, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Esenler Belediye Başkanı Göksu ve Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Usta birer konuşma yaptı.

Protokol üyeleri, dua edilmesinin ardından Şule Yüksel Hanımlar Konağı'nda kurdele kesti.

Kurdele kesiminin ardından Emine Erdoğan, konakta Şenler'in anısına açılan "Bir Çığrın Öyküsü" adlı sergiyi gezdi.

Konaktaki sınıfları gezen Emine Erdoğan, bir sınıfta kitap okuyan çocuklarla da görüşerek sohbet etti.

Emine Erdoğan, annelik eğitimi verilen sınıfta yeni anneler ve anne adaylarıyla sohbet etti. Erdoğan, bir anne adayına, sınıftaki anne-bebek çantasından hediye etti.

Sınır atık mutfağını gezen Erdoğan, geri dönüşüm sınıfında yapılan ürünleri de inceledi.

 

-Millet Haber Ajansı

AdminAdmin