GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-06-2023 11:31

İrlandalı Cathrine İslam'ı seçti

İrlandalı Cathrine İslam'ı seçti



İrlandalı 33 yaşındaki Stephanie Cathrine, İslam’ı seçerek Elif ismini aldı.
İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın riyasetinde  İl Müftülüğü makamında düzenlenen ihtida merasiminde İl Müftü Yardımcıları Sema Özbakış ve Erkan Saral ile birlikte çiftin anneleri Asiye ve Mora da hazır bulundu.
Muğla İl Müftülüğü personeli Fatih Yaşatır tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başlayan merasimde İl Müftüsü Çapçı, okunan ayetlerin mealini verdi ve ayetler ışığında İslam dini hakkında kısa bilgilet aktardı.
Kur’an’ın son kitap, hazreti Muhammed’in son peygamber olduğunu dile getiren Müftü Çapçı, Allah kelamı olan Kur’an-ı Kerim'de daha önce indirilmiş olan kitaplara da iman etmenin gerekliliğinden bahsetti.
Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde yaşayan  Uğur Özengeç ile evli olan ve Elif ismini alan Stephanie Cathrine  ise çocukluğundan beri arayış içerisinde olduğunu ve özellikle  insanların renkleri ve diğer fiziki farklılıklar  konusunda araştırmalarda bulunduğunu, bu konuda Kur’an’ı okuduğunda  kendisini tatmin eden bilgilere ulaştığını ifade etti.
Uğur Özengeç de eşinin uzun süredir İslam’ı seçme konusunda bir düşüncesi olduğunu bugün de bu kararı vermesi dolayısı ile İl Müftülüğüne geldiklerini dile getirdi.   
Eşinin İslam’ı seçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Özengeç, Allah herkese İslam’ı nasip etsin temennisinde bulundu.
Daha sonra İl Müftüsü eşliğinde, hiçbir baskı ve zorlama olmadan İslam’ı kabul edip etmediği sorulan Elif Özengeç, Kelime-i şehadet ehadet getirerek Müslüman oldu.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı daha sonra Elif  ismini alarak Müslüman olan Stephanie Cathrine'e Diyanet İşleri Başkanlığı İhtida Belgesi ile birlikte İngilizce başkanlık eserlerinden İhtida Seti ve Namaz Kıyafeti hediye etti.

AdminAdmin