BODRUM
Giriş Tarihi : 18-08-2023 17:38   Güncelleme : 18-08-2023 17:45

Yaralı Bukalemun'nun Tedavisi Devam Ediyor

Yaralı Bukalemun'nun Tedavisi Devam Ediyor

Yaralı Bukalemun'nun Tedavisi Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Torba Geçici Hayvan Bakımevi şimdi de yaralı bir bukalemunu misafir etti.

Ortakent Mahallesi Deniz Sokak’ta yaralı bir halde bulunan ve vatandaşlar tarafından Torba Geçici Hayvan Bakımevi yetkililerine teslim edilen bukalemun tedavi altına alındı.

 

 

Barınak veterinerlerinden Kubilay Cici, “Vatandaşımızın yol kenarında bulduğu, yüzünde ve gözünde kanamalar olan bukalemunu hemen tedaviye alıp ilk muayenesini yaptık. Kanamanın gözünden kaynaklandığını tespit edip bölgeyi temizledik ve antibiyotik tedavisine başladık. Dişi olan bu Akdeniz bukalemunu bu bölgede çok yaygındır. Bukalemunun tedavisinin takibini yapıyoruz. 1 hafta daha tedaviye devam edip durumuna bakacağız’’ dedi.

 

 

Yetkililer tarafından bu hafta barınağa getirilen kanadına misina dolanmış martı, halsiz kumru yavrusu, pençesinde kırık olan şahin ve kabuğunda kırıklar olan kaplumbağanın da tedavisinin devam ettiği belirtildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan hayvanlar, muayene ve tedavilerinin ardından Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edilecek.

 

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediyenin sokak hayvanlarına yönelik yapmış olduğu çalışmalardan söz ederken şunlara değindi:

“Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarıyla beraber doğadaki bütün canlıların tedavilerini ve bakımlarını belediyenin yetkileri ölçüsünde yapmaya gayret ediyor. Bundan sonraki süreçte de veteriner hekimlerimizle birlikte tüm canlıların doğal yaşam haklarını savunarak elimizden geldiğince bakım, sağlık kontrolü ve tedavileri dikkatle devam ettireceğiz.”

AdminAdmin