SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 10-04-2023 16:16

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 178 YAŞINDA

Seydikemer’de Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 178 YAŞINDA

 

 

Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi Hizmet Binası bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci Kuruluş Yıl Dönümünü kutlama törenine; Belediye işlerini takip için Ankara’ya giden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’yi temsilen Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Siyasi Parti İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri, daire amirleri, ilçe protokolü, belediye birim müdürleri ve görevli polis memurları katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Yüceur ve polislerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Komiser Yardımcısı İhsan Şahin yaptı. Türk Milletinin sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümünü büyük gurur ve mutlulukla kutladıklarını ifade eden Şahin, “emniyet teşkilatı 178 yıldır yapmış olduğu hizmetlerle kamuoyundaki etkisini yıllara göre artan oranla hissettirerek yasalarda belirtilen görevini demokratik hukuk kuralları içerisinde, insan haklarına saygıyla yaklaşarak yerine getirmektedir. Türk Polisi, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetin temel niteliklerine, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelen her türlü saldırı ve tehdidi büyük başarı ile bertaraf etmiştir. Bu başarı ülkemizin her köşesinde günün 24 saatinde gerektiğinde vatan ve millet uğruna şehit olmayı göze alarak yürütülen üstün hizmet anlayışının eseridir. Teşkilat olarak bu başarılarımızın sürdürülebilmesi için halkımızın güven ve desteğine ihtiyacımızı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Çünkü günümüzde çağdaş polislik yakalanan suçlu oranlarıyla değil; halkla geliştirilen ilişkilerin niteliğine, halka verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımını sağlama oranıyla ölçülmektedir.

Türk Polisi'nin Atatürk İlke inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Türk Polisi, Cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olacak, çağdaş bir görev anlayışı ile sorumluluklarını yerine getirecektir. Bu vesile ile daha nice kuruluş yıllarını gururla, şanla, şerefle, kutlayacak ve her geçen sene daha da güçlenecek ve milletiyle bütünleşecek olan Emniyet Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor, görevi uğruna canlarını hiç çekinmeden veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Tören konuşmanın ardından sona erdi.

AdminAdmin