MUĞLA
Giriş Tarihi : 08-08-2023 16:07

Depremzede Genç Muğla’da Hafız Oldu

Depremzede Genç Muğla’da Hafız Oldu

Depremzede Genç Muğla’da Hafız Oldu

Hatay'da Hz. Hatice Kur’an Kursunda hafızlık eğitimine başlayan Zemzem Karakaş, yaşanan deprem sonrası geldiği Muğla'da 6 ayda hafız oldu.


6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'dan Muğla'ya gelen Zemzem Karakaş, hafızlık hayalinden vazgeçmedi.


Muğla Hacı Bekir Çığılı Kız Kur’an Kursu'nda tekrar eğitime başlayan Karakaş, 6 ayda hafızlığını tamamladı.


Hafız Karakaş ve hocasını kabul eden Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, deprem dolayısı  ile yaşadığı sıkıntılı sürece rağmen bu azmi ve gayreti göstermesinin takdire şayan olduğunu belirtti.


Hafız Karakaş’ı ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Müftü Çapçı, Karakaş’ı tebrik ederek Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından hazırlanan ödülü takdim etti.
Kahramanmaraş depremi öncesinde 1 Ocak 2023 tarihinde Hatay Hz. Hatice Kur’an Kursu'nda Kur'an Kursu Öğreticisi Kübra Varlı ile hafızlığa başladığını ve büyük depremde kursu kapandığı için hafızlık ile ilgili planlarını ertelemek zorunda kaldığını söyledi.


Depremzede olarak Muğla’ya geldikten sonra yeniden hafızlık ile ilgili Hacı Bekir Çığılı Kur’an Kursu ile irtibat sağladığını aktaran Karakaş, Kurs Müdürü Hamide Fit ve Kur'an Kursu Öğreticisi Nurgül Birden rehberliğinde bir plan yaptıklarını anlattı.


Kur'an Kursu Öğreticisi Nurgül Birden de Karakaş’ın yapılan plana sadık kalarak ezberleri özveri ile yaptığını ve hedefe ulaştığını belirtti.


Hafızlığın bu kadar kısa sürede tamamlanmasının nadir rastlanan bir durum olduğunu dile getiren Kurs Müdürü Hamide Fit, azmi ve Kur’an aşkı ile 6 ayda hafızlığını tamamlayan öğrencisini tebrik etti.


Ziyarette İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış ve TDV Muğla Şubesi Uzmanı Kahraman Kazandere de hazır bulundu.

AdminAdmin