YATAĞAN
Giriş Tarihi : 11-04-2023 04:49

Yatağan Müftülüğünden Eğitim Yardımı

Yatağan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi iş birliğinde Ramazan Ayında ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımında bulunuldu.

Yatağan Müftülüğünden Eğitim Yardımı

Yatağan’da ikamet edip ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencileri desteklemek için, belirlenen şartları taşıyan ihtiyaç sahibi 35 ortaöğretim öğrencisine, Yatağan İlçe Müftülüğü ile TDV Yatağan Şubesi iş birliğinde öğrenim yardımı yapıldı.

Yatağan’daki ortaokul ve liselerdeki öğretmen ve öğrenciler İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi’yi Müftülük makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve ardından öğrencilerine sağlanan eğitim yardımı hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, “Gençler bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin güvencesi olacak gençlerimize imkânlar ölçüsünde katkıda bulunmayı yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden biri olarak görüyorum. Oku emri ile başlayan ve ilmi teşvik eden bir dinin mensupları olarak öğrencilerimize sahip çıkmak bizim en kutlu görevimizdir. Her zaman sosyal içerikli din hizmeti sunma ve özellikle gençlerimizin yanında olma gayreti içerisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüğümüz, Ramazan Ayı münasebetiyle Yatağan’ın hayırsever insanlarının yapmış olduğu zekat, bağış ve sadaka gelirlerinden hem dini açıdan hem de sağlamış olduğu fayda açısından en uygun şekilde değerlendirilmesi amacıyla hayırseverlerle öğrencilerimiz arasında manevi köprü vazifesi gördü. Bundan önce de çok sayıda öğrenciye bu hedef doğrultusunda yardımda bulunmuştuk. Budan sonra da öğrencilerimizin yanında olamaya devam edeceğiz. Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan şubesi olarak böyle bir hizmete yardımcı oldukları için Vakıf yönetim kuruluna ve hayırsever Yatağan halkına teşekkür ediyor öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Müftü Çetmi, ziyaret sonunda öğrencilere eğitim yardımının yanında ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından bazı kitaplar hediye etti.

Öğretmen ve öğrenciler de bu güzel davranıştan dolayı Müftü Çetmi’ye teşekkür ettiler.

AdminAdmin