EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-01-2023 16:36

Abalıoğlu Yağ bir kez daha “İhracatın Yıldızı” seçildi

Abalıoğlu Yağ bir kez daha “İhracatın Yıldızı” seçildi

Abalıoğlu Yağ bir kez daha “İhracatın Yıldızı” seçildi

Abalıoğlu Yağ, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren firmalarının ödüllendirildiği “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde, Ege Hububat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi firmaları arasında birinci seçilerek ödül almaya hak kazandı.

2022 yılında yüzde 12 artışla 18 milyar 300 milyon dolarlık ihracata imza atan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), bu ihracata 7,6 milyar dolarlık katkı sağlayan 58 firmayı “İhracatın Yıldızı” unvanıyla ödüllendirdi. 11 Ocak tarihinde Hyatt Regency İzmir İstinyePark'ta düzenlenen ödül töreninde, 2022 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Üyeleri arasında en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar ve Ege Bölgesi’nden en çok ihracat yapan dış ticaret sermaye şirketleri ödüllerine kavuştu.

İzmir Aliağa'daki geniş kapasiteli ve yüksek teknolojili bitkisel yağ tesisiyle Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, yeniden Ege Hububat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi firmalar arasında en fazla ihracat gerçekleştiren firma seçildi.

İhracattaki başarılarına dair konuşan Abalıoğlu Yağ Satış ve Pazarlama Direktörü Tugay Yurttutan, “Abalıoğlu Yağ, köklü geçmişi, işine gösterdiği özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırımlar ve engin bilgi birikimi sayesinde sadece ülkemizde değil, global pazarlarda da ilgi görmeye devam ediyor. Bugün 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor, Avustralya, İngiltere, Japonya, Mauritius ve Maldivler gibi dünyanın dört bir yanındaki pazarlara Abalıoğlu farkını tanıtıyoruz. Bir kez daha yağlı tohumlar sektöründe Türkiye’nin önde gelen ihracatçı firmalarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemize ve ülkemize ihracatıyla değer katan Ege İhracatçı Birlikleri üyesi diğer tüm şirketleri tebrik ediyoruz” dedi.

AdminAdmin