SPOR
Giriş Tarihi : 06-01-2024 21:53

Muğla’da Eski Milli Boksörlerden Örnek Proje

Muğla’da Eski Milli Boksörlerden Örnek Proje

Muğla’nın eski milli boksörleri Efkan Zeytinoğlu, Erkan Bingöl, Bulut Haykır ve Emrah Ceylan bir araya gelip Muğla Boks Spor Kulübü’nü kurarak, genç boksörlere destek çıkıyorlar. Yeni kurulan Muğla Boks Spor Kulübü, ilk madalyasını Kadınlar 22 Yaş Altı  Avrupa Şampiyonası’ndan aldı.

Muğla Boks Spor Kulübü sporcularından Yaren ve Şeyma Düztaş kardeşler, 10-22 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde yapılan 22 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda Mili Takımımız adına mücadele ederek, madalya kazandılar.

Muğla Boks Spor Kulübü’nde yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
“Sporcularımızdan Şeyma Düztaş, Avrupa 3.sü olarak Ülkemize ve Muğlamıza bronz madalya kazandırdı.
Muğla kadın boksörler adına Avrupa Şampiyonaları’nda ilk madalya olması sporcumuzu gururlandırdı. Sporcumuzu ve antrenörleri Emrah Ceylan ve Ayhan Öz’ü kutlar, başarılarının devamını dileriz.
Kulübümüz kuruluşu 8 ay oldu. Şimdiden uluslararası arenalarda madalya kazanmaya başladık. 7 Ocak’ta yapılacak Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonasında Yaren Düztaş ve Şeyma Düztaş, Muğlamız adına mücadele edecekler. İki sporcumuzdan da şampiyonada başarı beklemekteyiz. Ayrıca desteklerinden dolayı Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz."

Muğla Boks Spor Kulübü yöneticilerinden Efkan Zeytinoğlu ve Öğr. Gör. Dr. Erkan Bingöl, kulübün gelecekteki projelerinden bahsederek, hedeflerinin 2028 olimpiyatlarına Muğla’dan boksör göndermek olduklarını ilettiler.

Eski milli boksörler, kurmuş oldukları kulüple sporculuk yaşantılarında karşılaştıkları maddi ve manevi olumsuzlukların farkında oldukları ve bu olumsuzlukları gençlerin yaşamaması,  daha iyi ortam ve imkanlarda spor yapmaları için Muğla’ya ve ülkemize başarılı boksörler kazandırmak amacıyla kurduklarını dile getirdiler.

AdminAdmin