YEREL
Giriş Tarihi : 28-08-2022 15:03

BAŞKAN OTGÖZ: “30 AĞUSTOS CUMHURİYETİMİZİN MİHENK TAŞIDIR”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, vatan topraklarımızın kurtuluşu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN OTGÖZ: “30 AĞUSTOS CUMHURİYETİMİZİN MİHENK TAŞIDIR”

 

 

Türk Milletinin zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı şanlı mücadelesinin üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen hala aynı ruh, aynı kararlılık, aynı inanç ve bağımsızlık tutkusuyla yaşadığını kaydeden Başkan Otgöz mesajında şu ifadeleri kullandı:

100 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz, Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır. Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

 Türk Milletinin şanlı tarihine altın harflerle yazılan büyük zaferin 100’üncü yılına ulaşmanın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.  30 Ağustos Zaferi, emperyalist devletin işgali altında olan milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Tarih boyunca zulme karşı direnmiş Türk Milletinin topyekûn mücadelesi Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda önemli bir mihenk taşı olmuştur. “Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir...” diyen Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine olan güvenini bir kez daha ortaya koymuş ve milletimizin büyük işler yapacağına olan inancını her zaman diri tutmuştur. Bizlerde bu inanca layık olabilmek; bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içinde yüceltebilmek için çok çalışmalı, devletimizi her alanda güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zaferinin 100. yıldönümünde, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.”

AdminAdmin