FETHİYE
Giriş Tarihi : 11-07-2023 14:38

Hava Sıcaklığı 40 Deereceyi Geçecek

Hava Sıcaklığı 40 Deereceyi Geçecek

Hava Sıcaklığı 40 Deereceyi Geçecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 36-40 derece dolayında seyredecek.

Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Temmuz Salı günü bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların bölgemizde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Muğla 36-40 C. Sıcak hava dalgası nedeniyle, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.   

Valiliktende Uyarı Geldi

Hava sıcaklıklarının artacak olması nedeniyle Muğla Valiliği de vatandaşları uyararak, şu konularda dikkatli olmaya davet etti:
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemizin sıcak hava dalgası etkisine gireceği, sıcak ve kuru hava ile birlikte rüzgârın etkisini arttıracağı öngörülmektedir.

Bu nedenle;

•    Valilikçe yasaklanan ormanlık alanlara kesinlikle girilmemesi,

•    Yol kenarlarına yangına neden olabilecek cam ve pet şişe, sigara izmariti gibi çöplerin bırakılmaması,

•    Anız, bahçe ve sera temizliği gibi hiç bir suretle orman yangınları açısından
      risk teşkil edecek ateş yakılmaması,

•    Orman ve diğer yangınlar açısından çok dikkatli davranılması,

•    Görülen olumsuzlukların bekletilmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletilmesi

konularında daha duyarlı olunması, özellikle önümüzdeki günlerde ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini arttıracak davranışlardan kaçınılması gerekmektedir.

AdminAdmin