MUĞLA
Giriş Tarihi : 02-11-2023 18:04

MUTSO YÖREX’TE ZEYTİNPARK’LA YERİNİ ALDI

MUTSO YÖREX’TE ZEYTİNPARK’LA YERİNİ ALDI

 

On ikincisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. GEKA’nın Muğla standında Muğla Odaları ve Borsasının birlikte yer aldığı fuarda MUTSO, Zeytinpark işletmesine yer vererek, Muğla’nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin destekleri ile 12’ncisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, 2 Kasım Perşembe günü kapılarını açtı. ‘Sizin oraların nesi meşhur?’ sloganıyla 81 ile özgü ürünlerin tanıtımının ve satışının gerçekleştirildiği fuarda Muğla da yerini aldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) çatısı altında açılan Muğla standında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Muğla Ticaret Borsası (MTB), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) birlikte yer aldı. MUTSO fuara, Muğla’nın tüm yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerini bünyesinde barındıran MUTSO Zeytinpark ile katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı açılış programı kapsamında, fuara MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı Ferudun Öztürk, Meclis Üyeleri Mevlüt Acar, Sedat Tuncer, Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Öcal, Hasan Şahin ve N. Fatih Dağdelen katılım sağladı. Fuarda ayrıca MTB Başkanı Hurşit Öztürk, BODTO Başkanı Mahmut S. Kocadon, FTSO Başkanı Osman Çıralı ve MİTSO Başkanı Reşit Özer de yer aldı.

Fuara ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Karakuş şunları kaydetti: “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, TOBB’un da destekleri ile tüm Türkiye’den kabul ve katılım gören değerli bir fuar. Öncelikle 12 yıldır böyle değerli bir organizasyona ev sahipliği yapan, Başkan Ali Çandır nezdinde Antalya Ticaret Borsasını kutluyorum. Bu fuara, düzenlendiği ilk yıllardan itibaren desteğimizi sürdürüyoruz. GEKA da bu noktada önemli bir birleştirici ve kapsayıcı bir görev üstleniyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da GEKA çatısı altında Muğla Odaları ve Borsa olarak, birliktelikten aldığımız güç ile ilimizin değerlerine katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Muğla standında, Muğla’nın coğrafi işaret alan 27 ürününün tanıtımının yanısıra, yöresel ürünlerimizin de bilinirliğinin artmasına katkı sağlıyoruz. YÖREX tanıtım ve satış odaklı bir fuar. Bu noktada MUTSO olarak, üyelerimizin ve bölgedeki kooperatiflerimizin coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin satışının yapıldığı MUTSO Zeytinpark ile katılım sağladık. Böylece hem üyelerimizin ürünlerini, üretici satış fiyatlarıyla tüketici ile buluşturuyor hem de e-ticaret sitemiz algari.com’un tanıtımını gerçekleştiriyoruz.”

Anfaş Fuar Merkezinde, 2-5 Kasım tarihlerinde, 4 gün süreyle açık kalacak fuarda ziyaretçiler, Türkiye’nin her iline özgü ürün ve lezzetleri tatma ve satın alma imkanı bulacak.

AdminAdmin