GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 20:24

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİPLERİNİN İLETİŞİMİ ‘TÜRKSAT'A EMANET

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİPLERİNİN İLETİŞİMİ ‘TÜRKSAT'A EMANET

 

 

 

 ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

 

-“AFAD, TÜRK KIZILAYI, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI GİBİ KURUMLARIN İLETİŞİMİ DOĞRUDAN TÜRKSAT UYDULARI ÜZERİNDEN YAPILACAK”

 

-“AFAD ARAÇLARINA UYDU TERMİNALİ KURULDU”

 

-“ACİL DURUM HABERLEŞMESİ İÇİN TÜRKSAT TARAFINDAN KURULAN UYDU ANTENİ SAYISI 3 BİN 272’E ULAŞTI”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere; Türk Kızılayı, Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT, Meteoroloji Genel Müdürlüğü gibi kurumlar, TÜRKSAT uydularına doğrudan bağlanma imkânına kavuştu. Bu kapsamda, TÜRKSAT tarafından kurulan uydu anteni sayısı 3 bin 272’e ulaştı.” dedi.

 

Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, acil durum dönemlerinde koordinasyonu üstlenen acil durum müdahale ekiplerinin iletişim altyapısının, TÜRKSAT uydularına emanet edildiğini bildirdi.

 

AFAD, TÜRK KIZILAYI, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI GİBİ KURUMLARIN İLETİŞİMİ DOĞRUDAN TÜRKSAT UYDULARINA BAĞLANDI

Uraloğlu, “Afet durumlarında kritik öneme sahip AFAD başta olmak üzere; Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Kızılayı ve Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumların iletişimi doğrudan TÜRKSAT uydularına bağlandı. Acil durumlarda iletişimde kesinti yaşanmasını önlemek için Sahil Güvenlik Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, TRT gibi kurumlara da küçük çaplı uydu terminali (VSAT) anteni kurulumu yapıldı. TÜRKSAT tarafından kurulan uydu anteni sayısı, 3 bin 272’ye ulaştı.” ifadelerine yer verdi.

 

AFAD ARAÇLARINA UYDU TERMİNALİ KURULDU

Uraloğlu, ilgili kurumlarla TÜRKSAT arasında yapılan mutabakat ile acil durum müdahale ekipleri, araçları ve kurumları VSAT antenleri ile donatıldığını belirterek, “TÜRKSAT 5B başta olmak üzere, tüm TÜRKSAT uydularına bağlanan terminaller ile afet durumlarında iletişimin kesilmesinin önüne geçilmiş oldu. 100 Mbit’e kadar internet de VSAT antenleri ile kurumlara sağlanan imkânlar arasına girdi. AFAD afet yönetim merkezleri ve araçlarına VSAT anteni kurulumu yapıldı. Türk Kızılayı                                                                                                                                   yardım araçlarının büyük bölümü de antenlerine kavuştu. Güvenlik görevlerinin yanı sıra acil durumlarda en fazla destek alınan Jandarma Genel Komutanlığı’mıza da uydu terminallerinin kurulumu gerçekleştik.” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin