BASIN
Giriş Tarihi : 06-11-2023 21:40

20 Yıldır Gitmediği Kaş’ta Trafik Cezası Yedi

20 Yıldır Gitmediği Kaş’ta Trafik Cezası Yedi

Muğla’nın Fethiye İlçesinde yaşayan Emekli Atom Mühendisi Akın Tezel 20 yıldır hiç gitmediği Antalya’dan özel şahsi aracına gelen cezayı görünce şoke oldu.Cezaya itiraz eden Tezel, "Hayatımda en son 20 yıl önce gittiğim Antalya’nın Kaş İlçesinde kırmızı ışık ihlali nedeniyle ceza yedim. Kullandığım aracım 1976 model. O araç ile Kaş’a gitmem de imkansız. Herkese farklı ilden miras kalır, benim şansıma ceza geliyor" dedi.
Fethiye’nin Karaçulha Mahallesinde yaşayan emekli Atom Mühendisi 83 yaşındaki Akın Tezel evine posta aracılığıyla trafik cezası makbuzu gönderildi. Makbuzu açan Tezel, cezanın yazıldığı yerin Antalya’nın Kaş İlçesi olduğunu görünce çok şaşırdı.
Hayatında en son 20 yıl önce gittiği Kaş İlçesinde  kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle 951 lira para cezası yazıldığını gören Tezel, EDS kamerası ile çekilen ceza fotoğrafına ulaşmaya çalışıyor.
Kendisine ait 1976 model Renault bir aracı olduğunu aktaran Tezel, “Hayatımda en son 20 yıl önce Antalya’nın Kaş İlçesine gittim. Benim nu araba ile oraya gitmemde imkansız zaten. Ama ne hikmetse geçen ay kırmızı ışıkta geçmekten dolayı ceza yemişim. Aksilik trafik kurallarına da uyan birisiyimdir. Kesinlikle kırmızı ışıta da geçme gibi bir alışkanlığım yoktur. Konunun düzeltilmesi ve eğer benim plakamdan sahte bir plaka var ise onun da yakalanması için resmi kurumlara şikayette bulundum” dedi.

AdminAdmin