FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-09-2023 16:20

Gaziler Gününde Ata'nın Huzuruna Çelenk Sunuldu

Gaziler Gününde Ata'nın Huzuruna Çelenk Sunuldu

Gaziler Gününde Ata'nın Huzuruna Çelenk Sunuldu

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Fethiye Kaymakamlık Bahçesi Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.
Fethiye’de Gaziler günü Kaymakamlık Binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören ile kutlandı. Törene, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Namık Ünal, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, ,İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Özal, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve  Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Namık Ünal Atatürk anıtına çelenkleri sundular. Törende Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşımız okundu.

 

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “ Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz son Kore Gazimiz Zeki Doğan Koreli her törenimize katılırdı. Bugün aramızda yok. Allah’tan rahmet diliyorum. ”dedi.
TÜRKİYE MUHARİP GAZİLERİYİZ”

Ünal,“Eylül ayında birçok ilimizin ve ilçemizin kurtuluş günleri vardır. Bu yüzden Eylül ayı coşkulu olarak geçmektedir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yüce Türk milleti adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazilik unvanı vermiştir. Buna atfen 4768 sayılı yasa ile ülkemizde 19 Eylül Gaziler Günü olarak anılmaktadır. Biz de bu gün Gaziler gününü ülkesi ve milleti için çok değerli hizmetler vermiş vatan savunmasında gerektiğinde canlarını vermekten asla tereddüt etmemiş kahraman gazilerimizi anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bizlerde Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olan Çanakkale’de destanlar yazan, Kurtuluş savaşında bütün yokluklara rağmen işgalci emperyalist işgalci orduları yenip denize döken, Kore savaşında savaşın kaderini değiştirip Güney Kore devletinin kurulmasını sağlayan, Kıbrıs’ta tüm dünyanın çıkamazlar, başaramazlar ve asla kazanamazlar dediği savaşı 27 günde kazanarak adadaki soydaşlarımızı Rum ve Yunan zulmünden ve soykırımından kurtaran, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Güneydoğu dağlarında, şehirlerinde ve ülkemizin birçok yerinde bölücü terör örgütü ile ölümüne mücadele ederek yok eden, 15 Temmuz’da içimizden çıkan hain fetöcülerin karşısında dimdik durarak hainlere ve teröristlere aman vermeyerek vatanımızın ve devletimizin bölünmez bütünlüğünü sağlayan, terör örgütü ve işbirlikçilerine karşı Kuzey Irak’ta ve Suriye’de zaferler kazanan, hiçbir şekilde hainlere geçit vermeyerek heveslerini kursaklarında bırakıp, devletimizin ve Cumhuriyetimizin bekasını sağlayan vakur, gururlu ve bir o kadarda mütevazı Türkiye Muharip Gazileriyiz. “dedi.
SEVDAMIZ VATANIMIZ”

 

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal ,” Asil Türk Milletinin mensupları; Şehitlerini ve Gazilerini unutmaz ve unutturmaz. Milletimizi tarih boyunca asil millet yapan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Şehitlerine, gazilerine ve geçmişine değer vermeyen toplum asaletini kaybeder, soysuzlaşır, yıkılmaya ve yok olmaya mahkûm olur. Bu vatanın gerçek kahramanları vatanımızı bize emanet edenlerdir. Bunlardan en önde geleni ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Burada Atamızın huzurunda, minnetle ve şükranla eğilir, onun kurduğu Cumhuriyetin bekçisi olmaya, koyduğu ilke ve inkılâpları savunmaya söz veririz. Türk toplumun en değerli varlığı hürriyeti, bayrağı, namusu ve üzerinde yaşadığı vatan topraklarıdır. Türk milletinin ve vatanının savunmasında hainlerle mücadele içindeyken ve şahadeti beklerken Gazi olan Kahramanlarımızı ve vatan için nurlanan şehitlerimizin en kutsal emanetlerini yüreğimizde taşıyoruz.  Bu vesile ile vatan ve millet uğrunda canlarını esirgemeden veren şehitlerimizi ve aramızdan ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehitlerimizin hayatta olan emanetlerine ve gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum. Sevdamız vatanımız, servetimiz bayrağımız diyerek hepinize sağlıklar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Gaziler günü töreni öğrencilerin okuduğu kahramanlık şiirleri ile son buldu.

AdminAdmin