MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-02-2023 18:09

MUĞLA’DA MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN MOBİLYA ÜRETİYOR

MUĞLA’DA MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN MOBİLYA ÜRETİYOR

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen afetin yaralarını sarmak için Muğla’da meslek liseleri, gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyorlar. Çadır kentlerde ve konteynırlarda kalan depremzede vatandaşların ihtiyaçlarına uygun olarak üretilen masa, tabure, sehpa ve dolaplardan oluşan 350 parça ürün, deprem bölgesine ulaştırıldı.

Depremin yaralarının sarılması için ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğinde iş başında olan meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleriMESEM’ler,depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ürünleri el birliğiyle üretiyorlar.Muğla’daki meslek liseleri ve MESEM’ler, depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgelerine gönderilmek üzere ekmek, beslenme çöreği, çadır sobası,hijyen malzemesi gibi depremzedelerin ihtiyaç duyduğu birçok ürünü adeta zamanla yarışırcasına ürettiler. Muğla Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla,çadır ve konteynırlarda kalan depremzede vatandaşlarımızınacil ihtiyaçlarının yanında günlük yaşamlarını kolaylaştırmak adına ahşapmobilya malzemelerinin üretimleri degerçekleştirildi. Meslek liseleri ve MESEM iş birliğinde, çadır ve konteynerde kullanıma uygun olarak üretilen masa, tabure, sehpa, dolap ve komodinden oluşan toplan 350 parça mobilya, yardım tırına yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.

Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi, Bodrum Gündoğan Fahriye Ilıcak Çok Programlı Lisesi, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fethiye Esnaf Sanatkarlar Odası (FETSO) Mesleki Eğitim Merkezi, Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Mesleki Eğitim Merkezi, Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda masa, tabure, sehpa, komodin vb.üretimlerine devam edecek.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için meslek liselerinde öğretmen ve öğrencilerin seferber olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay “Kara gün dostu olan meslek liselerimiz, 11 ilimizde yıkıma sebep olan asrın felaketinde de yaraları sarmak, depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılamak için atölyelerde iş başına geçtiler. Yaşanılan büyük acının açtığı yaraların sarılmasına katkıda bulunmak adına meslek liseli öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte depremin yaşandığı ilk günden itibaren ara vermeden çalıştılar. Ülke olarak zor bir sınavdan geçtiğimiz bu günlerde büyük bir fedakârlık örneği gösteren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

AdminAdmin