SİYASET
Giriş Tarihi : 09-11-2023 12:27

BAŞKAN AKDENİZLİ'DEN 10 KASIM MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ'DEN 10 KASIM MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ: “ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİ YOL GÖSTERİCİ PUSULA OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, vefatının 85. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andı.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yılındayız. Bedenen aramızdan ayrılsa da düşünceleri, fikirleri, bizlere yol gösterici bir pusula olmaya devam ediyor. 100’üncü yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletine ne kadar kıymetli bir emanet teslim ettiğini komşu ülkelerde yaşanan acı olaylarla bir kez daha anladık. Savaşların en acısını, yıkıcısını gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözleri dün olduğu gibi bugünde bir kez daha önemini gösteriyor. Bugün Türk milleti olarak vazifemiz Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözlerinde belirttiği gibi ülkemizin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, daha da büyümesi ve ilelebet payidar kalmasını sağlamaktır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

10 Kasım, sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nu anlama ve bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet gelecek nesillere teslim etme mücadelemizi tazelediğimiz gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, 57 yıllık ömrüne büyük bir memleket aşkını, bir ulusun kahramanlıklarla dolu destanını ve bir milletin gönlünde yaktığı hürriyet ateşini sığdıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. yılında büyük bir saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.”

AdminAdmin