GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 11:30

Sinop’un Boyabat İlçesinde "Medya ve Gençlik Paneli" düzenlendi.

Sinop’un Boyabat İlçesinde

Yeni medya düzeni, dezenformasyon, Dijital medya ve geleneksel medya ve medya okuryazarlığı konuları masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Hanoğlu Köyü yardımlaşma ve dayanışma Derneği (Han-Der) tarafından gerçekleştirilen Medya Ve Gençlik Paneli Sinop ili Boyabat ilçesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, gençlerin yeni medya düzeni hakkında bilgilendirilmesinin önemine işaret ederek katkı veren tüm katılımcılara teşekkür etti. Burhan bu tür organizasyonların doğruların anlatılmasında önemini vurguladı. 

Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar ise konuşmasında Gazeteci yazarları Sinop Boyabat ilçesinde ağırlamaktan çok memnun olduklarını, düzenlenen panel sayesinde gençlerin bu önemli konudan istifade edeceklerini vurguladı. 

Sinop Milletvekili Nazım Maviş'te Katılım sağlayan gazetecilere teşekkür ederek, panelin hayırlı olmasını diledi. 

Çetin Altan'ın Moderatörlüğünde düzenlenen Panlede konuşan Gazeteci Emin Pazarcı, 1970'li yıllardan günümüze medyadaki değişimi ve gelişimi karşılaştırarak, aslında pek bir şeyin değişmediğini her zaman medya üzerinden Türkiye'nin bir saldırı altında olduğunu vurguladı. Pazarcı yerli ve milli medyanın önemine işaret etti. 

Gazeteci Zafer Şahin'de, medyanın doğru kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu. Medya okuryazarlığının önemine işaret ederek gençlere yönelik dikkat etmeleri gereken konularda bilgiler aktardı. Şahin, Gazze'de yaşanan soykırıma değinerek, batı medyasının dezenformasyonuna işaret etti. Türk medyasının bu algı ve dezenformasyona karşı büyük bir mücadele verdiğini de aktardı. Geleneksel medya ile Dijital medya konusunda ada bilgiler veren Şahin, ülke olarak bu süreçte birlik ve beraberliğimizin önemini anlattı.

Gazeteci Hacı Yakışıklı da dünyadaki medya özgürlüğüne değindi batı medyasının iki yüzlü tutumu ve Türkiye'ye bakış açısından bahsetti. Gazze konusunda yaşanan soykırımdan bahseden Yakışıklı, Gazze demek Türkiye'nin güvenliği demektir dedi. 

Çetin Altan, yeni medya düzeninde dijitalleşmeye işaret ederek, gençlerin özellikle sosyal medyayı sağlıklı kullanmaları, yalan ve yanlış bilgilerden, algı ve manipülasyonlardan kendilerini korumaları gerektiğini söyledi. herkese bir sorumluluk düştüğüne işaret eden Altan, medya hakikati anlatmakla sorumlu, medya takipçisi olan vatandaşlarda hakikati bulmakla sorumludur dedi. 

Boyabat 15 Temmuz Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Medya ve Gençlik Paneli gazeteci ve yazarlar Emin Pazarcı, Sinan Burhan, Zafer Şahin, Hacı Yakışıklı ve Çetin Altan’ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.

AdminAdmin