YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 15-03-2024 13:05

ALİM KARACA KARGI’DA COŞTU, COŞTURDU

ALİM KARACA KARGI’DA COŞTU, COŞTURDU


Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Kargı mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Karaca, Atatürk Caddesi esnaf ziyaretinin ardından Çalıca’da vatandaşlarla iftar yemeğine katıldı. Karaca, iftar yemeğinin ardından Kargı’da halkla buluştu. 
Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  halk buluşmaları kapsamında Kargı’da vatandaşlarla biraraya geldi. Karaca, yoğun bir kalabalığın olduğu halk buluşmasında son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.
Karaca vatandaşlara hitabında; “Bütün personelimizle birlikte zor şartlara rağmen gecemizi gündüzümüze katarak bugünlere geldik. Zor şartlarda belediye başkanlığı yaptık. Ben ömrümde ilk defa insanların 2 yıl boyunca evlerine kapandıklarını gördüm.  Fethiye Belediyesi’nin 200’ün üzerinde gayrimenkulü var ve biz o dönem hiçbirinden kira almadık, gelirlerimiz düştü. Neredeyse bir 6 ay kadar da asrın felaketi depremlerle uğraştık. Allah bizlere bir daha böyle felaketler göstermesin. 
İki uyumlu Belediye ile önümüzdeki 5 yılda da Fethiye’ye neler yapılıyormuş göstereceğiz. Çünkü bizler sizlerin verdiği her bir 1 kuruş parayı doğru yere harcamak için günlerce kafa yoruyoruz. Ekibimizle birlikte 2 liralık işi nasıl 1 liraya yaptırabiliriz, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ondandır ki şu an itibariyle Fethiye belediyesi Türkiye’de devlete vergi ve sigorta borcu olmayan ender Belediyelerden biri haline geldi. 
Uyumlu İki Belediye’nin Neler Yapabileceğini Gösterdik
5 yıl önce Fethiye belediyesini devraldığımız zaman 44 milyon TL borcumuz vardı. Bazı Meclis üyelerimiz karamsardı ve bu kadar borçla bu belediyeyi nasıl çevireceğiz demişlerdi. Biz o 44 milyonu ödedik ve sonrasında Büyükşehirle birlikte, enerji dağıtım şirketiyle birlikte Fethiye’de tam 4 milyar 680 milyonluk yatırım yaptık. Bu rekor bir yatırımdır. 1 milyon 700 bin metreküp asfalt döktük, kaplama yaptık. Tam 1 milyon metrekareye yakın kilit parke döşedik. 60’ın üzerinde yeni araç aldık. Fethiye’ye 100 yılda 1 tane biyolojik arıtma tesisi yapılırken, biz hem Ölüdeniz, hem de Fethiye arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkardık. Şu an itibariyle, Ovacık, Ölüdeniz, Hisarönü ve Fethiye merkezde altyapı sorununu çözmüş durumdayız. 
Sırada Çiftlik, Kargı, Yanıklar, Karaçulha, Eldirek ve Esenköy var. Buralarda da ciddi altyapı problemleri var. Bu bölgelerde yıllarca sadece altyapıya değil, üstyapıya da hiç el atılmamış. Bu konuyu Büyükşehir Belediye başkan adayımız Sayın Ahmet Aras ile görüştük ve o sözü şimdiden aldık. Kendisi bana birçok konuda yetki devri yapacak. Böylece bu bölgelerin altyapı sorununu kökten çözeceğiz“ ifadelerini kullandı.
HER MAHALLEDE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYORUZ
Fethiye’nin tüm mahallerine ayak bastığını ve tüm sorunları çözmek için yola çıktıklarını ifade eden Karaca; ”Bölgemizde hem altyapı, hem de imarla ilgili ciddi sorunlar var. Çarpık yapılaşma var. Bunu önlemek istiyoruz. Birçok yerde imar sorunumuz var, bunu çözmek istiyoruz ve çözeceğiz. Kargı mahallesinden belediyemizin tahsilatı sıfır. Kargı köyden mahalleye dönüştüğü için vergi muafiyeti olan bir mahallemiz. Buna rağmen, Büyükşehir Belediyesi hariç, sadece Fethiye Belediyesi’nin Kargı’ya yaptığı yatırım tam 32 milyon lira. Hani diyorlardı ya, “mutfaktan dışarı çıkmadım”. Bizim 41 mahallede ayak basmadığımız yer kalmadı. Dün Esenköy ve Bozyerde’ydik. Yaptığımız hizmetleri anlatınca, halkımızın gözündeki o ışıltıyı, mutluluğu görünce ne kadar doğru iş yaptığımızı bir kez daha anladık. Her mahalleye gidiyoruz, her mahalleye büyük yatırımlar yapıyoruz. 
Ölüdeniz’de ileri biyolojik arıtma ve derin deşarjla arıtma tesislerini açtık. Belceğiz’deki otellerde su yoktu. Tankerlerle su çekiyorlardı, bütün otellerin sularını verdik. Ovacık ve Hisarönü bölgesi kokuyordu, sinekten geçilmiyordu, tam 121 km’lik kanalizasyon hattı çektik. İnternet için fiber kabloları çekildi. İçme suyu hatlarını değiştirdik. Ölüdeniz’e tam 860 milyonluk yatırım yaptık. Ölüdeniz’in belediyemize yatırmış olduğu vergi 64 milyon TL. Hizmet nasıl yapılırmış, orada da gösterdik. Önce sorunları masaya yatırıyoruz, aciliyet sıralamasına göre önce altyapıyı yapıyoruz, ardından üstyapıyı yapıyoruz. 
Sosyal belediyecilik neymiş, onu da gösterdik
Sadece altyapı, üstyapı değil, bir yandan da sosyal belediyecilik neymiş, onu da gösterdik. Fethiye Belediyesi emeklisine 5000 lira aylık destek veremez ama emeklisine en azından 1 liraya çay verebiliyor. Büyüklerimizi düşünmek zorundayız. Ben burada olduğum müddetçe, onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. 
İki gün önce Yeşilüzümlü’de de bir Halkevi açtık. Ondan önce Çiftlik’te bir Halkevi açtık. Ben 2019 yılındaki seçim kampanyamızda Karagedik’ten seslenmiştim. Büyüklerimize, emeklilerimize belediye başkanı olduğum takdirde ücretsiz plajlar yapacağımın ve uygun fiyatlı belediye kafeler yapacağımın sözünü vermiştim. Çok şükür hepsini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Fethiye’de bir ilke imza attık. Bu müdürlüğü ilk defa biz kurduk. Kimin neye ihtiyacı varsa, yardımcı oluyoruz. Bu yardımları siyasi kimliklere göre yapmıyoruz. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerde de ihtiyacı olan kim varsa yardımcı oluyoruz. Deprem bölgesinde de binlerce depremzedeye ulaştık. İşte gerçek bir millet olgusunu o dönem, orada yaşadık.“ diye konuştu.
Doğruları Konuşmak Zorundayız 
Seçim öncesinde vatandaşların karşısına gerçekleri anlatmak için ve gerçek projelerle çıktıklarını belirten Alim Karaca; ”Bu yardımları yaparken siyasi hiçbir amacımız yoktu, yalnızca insani duygularla hareket ettik. Ama biz depremzedelere sadece bir ay yardımcı olmadık. O bölgedeki yardımlarımız hala devam ediyor. Bir ortağımızla birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak İskenderun’da yaptığımız çalışma dünyaca ödül kazandı. O proje nedeniyle 3 milyon 100 bin Euro’luk ödül aldık. Bu ödülün tamamını oradaki öğrenciler için bağışladık ve onlara hergün kahvaltı çıkartıyoruz. Bakın, Haluk Levent üç defa Fethiye’ye geldi, bizlerle beraber oldu. Göcek Halkevi’ni açarken bizlerle beraber olup, ücretsiz konser verdi. Kızılordu’yu yine Haluk Levent ücretsiz getirdi. En son, Sevgililer Günü için de ücretsiz sahne aldı. Sadece bunlar da değil, son 5 yılda belediyemize 20-25 milyon değerinde katkıları oldu. Bakın, biz evi yananların bütün evlerini  döşüyoruz. A’dan Z’ye biz döşüyoruz. Bu beyaz eşyaların hepsini Haluk Levent gönderdi. Şu an depolarımız dolu. İnşallah onunla birlikte, AHBAP işbirliğiyle, yeni sosyal sorumluluk projelerine de imza atacağız. Bedeli ne olursa olsun, hiç önemli değil. 
Bütün bunlar nasıl oluyor? İşte, güvenle oluyor. Ben buraya geldiğim zaman sizi asla yanıltmam. Ben sizlere 5000 TL vereceğim diyemem, Belediye hastanesi yapacağım diyemem. Zaten ruhsat olmadan hastane yapamazsınız. Onu yapacak bütçemiz yok. Hep doğruları konuşmak zorundayız. 
Çamköy’e Yeni Otogar
Yaptığımız ve yapmak istediğimiz projelerin hepsi insana dokunan projelerdir. Şehir merkezindeki otogarı Çamköy’e taşıyoruz. 8000 metrekare’sini kamulaştırdık. Kalan kısmına 400 milyon TL’lik ödenek ayırdık, kamulaştırıyoruz. Yeni dönemde otogar Çamköy halinin altına taşınacak. 
Yine dışardan gelen kız öğrencilerimiz için kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Belediye olarak gündüz bakımevleri yapacağız. Bir kreşin aylık maliyeti 15 bin TL. Biz sadece büyüklerimizin değil, sosyo ekonomik olarak zayıf olan insanlarımızın da yanında olacağız. Fethiye’mizde çok zeki öğrencilerimiz var. Fethiye LGS’de 3 yıldır üst üste birinci oluyor. Çok zeki olmalarına rağmen bazı çocuklarımızın dershanelere ve etütlere gidecek maddi durumları yok. 
Gençlik Merkezi
Muğla makasının arkasında bulunan alana Gençlik Merkezi yapacağız. Bunun için projemiz tamamlandı, ruhsatı aldık. Ücretsiz müzik kursları olacak, kafesi olacak, kütüphanesi olacak. Buralara atanamayan öğretmenlerimizi alacağız. Öğrencilerimizin üniversite burslarını da bizler sağlayacağız. 
Sosyal Projeler Yağmur Gibi
Geçen dönem çok arzuladığımız ama yapamadığımız projelerimiz vardı. Biz farklı noktalarda 7 tane sosyal tesis yaptık. Nikâh ve düğün salonu yapabilmek için gerekli çalışmaları yaptık. Halk ekmek projemiz var. Orayla ilgili davalık bir durum oldu, o da sonuçlanmak üzere. Gene 3 gün önce açılışını yaptığımız Yeşilüzümlü’de yumurta üretim çiftliği açtık. Oradaki amacımız ticari değil. Yumurtaları anasınıfındaki öğrencilere ücretsiz bir şekilde dağıtacağız. İki yıl önce açılışını yaptığımız Alzheimer Yaşam Merkezi’miz vardı. Yerini biz vermiştik, hayırseverlerle birlikte yapıldı. 18 Mart’ta da Otizm Merkezi’nin temel atma töreni var. Yine hep beraber temelini atacağız. Yapmak istediğimiz bir spor kompleksi vardı. O konuda bir problem vardı, o problem de çözüldü. Kocaçalış bölgesindeki arazimize tenis kortları yapacağız. Vatandaşlarımız Kargı’ya düğün salonu istemişlerdi. Aynı zamanda bir de imam lojmanı istenmişti. Bunu da bir yıl içinde hayata geçireceğiz. 
Salı Pazarı Bölgesine Katlı Otopark 
Fethiye’de en büyük problemlerimizden birisi artan trafik ve otopark. Bunun için Salı pazarında giyim kuşam satılan tarafa çok katlı otopark yapıyoruz. Buradan elektrikli araçlarımızla şehir merkezine ringler düzenleyeceğiz. 
6 Tane Daha Akıllı Kavşak
Letonya tatil köyünün olduğu yarımada bölgesinde, Kayaköy’e gelen araçların dönüşlerini Fethiye merkeze girmeden gerçekleştireceğiz. Otogarı taşıyıp, 6 tane daha akıllı kavşak yaptığımızda Fethiye trafiği nasıl nefes alacak, hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yatırım, Yatırım, Yatırım…
Belediye Başkanı Karaca; ”Bugüne kadar yaptığımız projelerde bizlere desteğini esirgemeyen hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. 
Kapalı spor salonu için belediyeden hiçbir para harcamadık. Saadettin Saran hiçbir ücret almadan Atatürk Spor Salonu’nu tamamladı. 
Bir teşekkürü de Sayın İmamoğlu’na etmek istiyoruz. Bize gönderdiği Mercedes otobüs için teşekkür ediyoruz.
Mansur Yavaş başkana da bize pandemi dönemindeki yardımları için teşekkür ediyoruz. 
İncirköy mahallesinde mevcut camiinin altından hiçbir büyük araç geçemiyordu. Ben de muhtarımızla görüştüm. Buraya yeni bir camii yapalım dedik. Kısa bir süre önce yepyeni bir camiyi halkımızın hizmetine sunduk.
Fethiye’mizde sizlere zam yapmadan nasıl belediyemizin çarkını döndürebileceğiz, hep bunların hesabını yapıyoruz. Muğla’da en düşük katı atık bedelini biz aldık. Kendi asfaltımızı üretmek için asfalt üretim tesisi kurduk. Burada 100 Milyon TL’lik asfalt döktüğümüz takdirde, 42 milyon tasarruf ediyoruz. Çünkü kendimiz yapıyoruz. Daha önce sahil bandındaki bütün kafeler, restoranlar Hollandalı birilerine verilmişti. Bu konuda büyük bir hukuk mücadelesi verdik. O dönemdeki Savcımıza ve Kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle sahil bandını söke söke geri aldık. 
Göcek’te 400 milyon değerindeki arazimize çökmüşler. 1 milyon TL’ye yakın kira bedeli var. Ödemeniz gerek, dedik. Ödemek istemediler. Biz de dava açtık. Geçmişe dönük 6 milyon TL tazminat kazandık. 
Orman Bakanlığı bizim 8500 metrekare büyüklüğünde, denize sıfır arazimize “orman arazisi sınırları içinde” diyerek el koymuştu. Tam 1.5 yıl hukuk mücadelesi verdik, onu da kazandık. Artık tapusu bizde. 
Ben birileri gibi belediyenin çay bahçelerini yakın dostlarıma peşkeş çekmeyeceğim. Benim sevdam, sizlersiniz. Benim sevdam Fethiye, benim sevdam halkımdır. Ben bize verdiğiniz her oyu helal ettireceğim. 52 yaşındayım, bugüne kadar bir tane yolsuzluğumu bulamadılar. Ben sizden bir söz  istiyorum. Eğer bu başkan kimseyi ayrıştırmadıysa, oy verdi vermedi demediyse, namusu ve şerefiyle çalıştıysa, yolsuzluk yapmadıysa, 31 Mart’ta sizden destek istiyorum. “ şeklinde konuştu.

AdminAdmin