SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 19-09-2023 16:10   Güncelleme : 19-09-2023 16:18

SEYDİKEMER’DE GAZİLER GÜNÜ'NÜN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

SEYDİKEMER’DE GAZİLER GÜNÜ'NÜN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

SEYDİKEMER’DE GAZİLER GÜNÜ'NÜN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SEYDİKEMER’DE TÖRENLE KUTLANDI

Seydikemer’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 102’nci yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Seydikeme Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Alper Kılıçcı, Seydikemer Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, Muhtarlar, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Durmuş Ali Dağdelen ve üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören; Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenginin Atatürk Anıtına koyulması ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından 1 Dakikalık Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma komutanlığı adına Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sefa Avcı ile Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi, Kıbrıs Gazisi Nazmi Toraman yaptı.

 

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sefa Avcı; “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 102’inci yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir. Yüce Türk ulusu, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Yüce Türk Milletinin bir ferdi olarak size temin ederim ki; dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı canımızı feda etmeye hazırız” diye konuştu.

 

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi, Kıbrıs Gazisi Nazmi Toraman; “Gazilik, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Asil Türk milleti, şehitlerini ve gazilerini unutmaz ve unutturmaz. Vatan uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimizi ve aramızdan ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, şehitlerimizin hayatta olan emanetçilerine, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Alper Seven Anadolulu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülsüm Naz Gökalp “Bu Vatan Kimin?” isimli şiirini okudu. Tören Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

AdminAdmin