MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-01-2023 21:34

İMAR PLANI İPTAL EDİLDİ

İMAR PLANI İPTAL EDİLDİ

 

Didim Derneği, Akbük Mahallesi, Saplı Ada Mevkii’nde yer alan 3516 ada 1 parsel üzerinde Bakanlık tarafından yapılan imar planı kararına ilişkin dava açmıştı ve dernek tarafından açılan davada plan iptal edildi.

 

Didim Derneği, Akbük Mahallesi, Saplı Ada Mevkii’nde yer alan 3516 ada 1 parselin turizm alanı ve park alanı kullanımlarının turizm alanı, günübirlik tesis alanı, park alanı, otopark ve yol kullanımlarına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı iptal edildi.

 

İptal edilen planla ilgili Didim Derneği tarafından yapılan açıklama; “Geçtiğimiz yıl ilçemiz Didim Saplı Ada Mevkiinde yer alan bir parselde, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir plan onaylanmıştı.

 

Söz konusu plan kararını inceleyen derneğimiz, planın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığını görmüş bu sebeple de planın iptali istemli davayı açmıştır.

 

Bilirkişi inceleme süreçlerini tamamlayan davada Mahkeme kararını bugün tarafımıza tebliğ etmiştir. Karara göre kamu yararına aykırı ve hukuka uyarlılık bulunmayan plan, iptal edilmiştir.

 

Konuyu siz değerli Didim halkının bilgisine sunarız.” ifadeleri yer aldı. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

AdminAdmin