SİNEMA
Giriş Tarihi : 17-04-2024 12:43

SİNEMANIN ve EKRANLARIN PARLAYAN YILDIZI EKİN KOÇ: “BİR OYUNCUNUN SKALASI NE KADAR GENİŞ OLABİLİR?”

SİNEMANIN ve EKRANLARIN PARLAYAN YILDIZI  EKİN KOÇ:  “BİR OYUNCUNUN SKALASI NE KADAR GENİŞ OLABİLİR?”

 

 

Ana akım dizilerle başlayıp festivallerin çok ödüllü filmleriyle iki koldan devam eden kariyerinde, hem sinemada hem ekranda parlak noktada olan genç oyuncu Ekin Koç, Ayın Söyleşisi için Milliyet Sanat Nisan 2024 sayısında Asu Maro’nun konuğu oldu. Bugünlerde “Taş Kâğıt Makas” dizisinin avukat Umut’u olarak izleyiciyle buluşan Koç, oyunculuğa ilk başladığında çok idealist bir tavırda olduğunu söylüyor: “Birçok şeyi reddetmem, risk almam gerekti ve kendimi tekrar etmekten de kaçınmaya çalıştım,” diyor ve ekliyor: “Bir noktada bunun olacağını biliyorum bu arada. Bir oyuncunun skalası bir yere kadar geniş olabilir. Nasıl artık Robert De Niro’yu gördüğü­müzde jestleri, mimikleri bize o kadar yabancı gelmiyorsa oynadığı her karakterde, benim içinde aynı şey geçerli olacak. O süreçte yelpazeyi ne kadar genişletebilirsem, yarına bırakacağım işleri ne kadar çoğaltabilirsem o kadar iyi.” Söyleşinin tamamı, Milliyet Sanat’ın Nisan 2024 sayısında!

 

11 senede kendisine sinema ve dizi dünyasında sağlam bir yer edinen ve son olarak Emin Alper’in “Kurak Günler”inde izlediğimiz Ekin Koç, şimdilerde Kanal D’nin yeni dizisi “Taş Kâğıt Makas”ta babasının haksız yere aldığı cezanın intikamını almak için avukat olan, nadir görülen bir “unutamama” hastalığına sahip Umut’u canlandırıyor.

 

“Beklenti hayal kırıklığı üretir”

 

Dizideki karakteri üzerinden umut ve iyimserlik üzerine konuşan Ekin Koç bu konudaki yaklaşımını “Benim mantığım şöyle çalışıyor: Beklenti hayal kırıklığı üretir. Ne kadar az beklentiye girersen mutluluğundan da çalıyor olabilirsin ama büyük yıkımlar yaşamanın da önüne bir ölçüde geçebiliyorsun,” diye anlatıyor.

 

“‘Kurak Günler’ hayatımda fazla bir şey değiştirmedi”

 

Emin Alper imzalı “Kurak Günler” filminin hayatında pek bir değişiklik yaratmadığını söyleyen Koç, bunun sebebini “Benim oynadığım rol çok arada derede bir rol. Herkesin sevebileceği bir rol değil. Gri alanlarda dolaşan, birazcık havalarda süzülen bir karakter. İyi mi kötü mü yine belli değil. Bu her insanda iyi bir algı yaratmadı. Kimisi çok beğendi performans olarak, kimisi de sessiz kalmayı tercih etti. Dolayısıyla başarılı bir filmin içinde yer aldım, Emin Abi ile çalışmış oldum, o açıdan mutluyum ama kariyerime ne ölçüde etki etti, bana ne kadar çok kapı açtı bilmiyorum,” sözleriyle açıklıyor. Genç oyuncu, “Okul Tıraşı” filminde performans açısından çok daha fazla olumlu geri dönüş aldığını ancak yine de hiçbirinin büyük kırılma yaşatmadığını ifade ediyor.

 

“İyi yaşlanmam lazım”

 

Müzikle de ilgilenen ve aynı zamanda sıkı bir satranç oyuncusu olan Ekin Koç, kendine iyi bakmak için iyi beslendiğini ve spor yaptığını da anlatıyor. “Cildime de özen göstermeye çalışıyorum,” diye ekleyen genç oyuncu “Ben hep uzun vadeli yatırım ola­rak düşünüyorum. 40 yaşına, 50 yaşına geldiğimde de oyunculuk yapabilmek istiyorum ve iyi yaşlanmam lazım. Onun için de yapacağın şeyler belli. Cildine iyi bakacaksın, organlarına iyi bakacaksın, psikolojine dikkat edeceksin,” diyor.

 

 

AdminAdmin