FETHİYE
Giriş Tarihi : 22-09-2023 11:27

AK Parti Muğla İl Başkanlığı binasına taşlı saldırı: 1 gözaltı

AK Parti Muğla İl Başkanlığı binasına taşlı saldırı: 1 gözaltı

AK Parti Muğla İl Başkanlığı binasına taşlı saldırı: 1 gözaltı

AK Parti Muğla İl Başkanlığı'na taşlı saldırıda bulunan şüpheli gözaltına alındı.
Muğla'nın Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi Zihni Derin Caddesi'ndeki AK Parti Muğla İl Başkanlığı binasına 22.00 sıralarında gelen bir kişi, elindeki taşı binanın girişinde bulunan cama attı. Şüpheli, ardından olay yerinden kaçtı.


İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu şüpheliyi gözaltına aldı.
AKÇA: PARTİ OLARAK OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ
AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, gazetecilere, Muğla'nın yıllardan bu yana demokrasiyi özümseyen, farklı fikirlere saygı duyan bir kent olduğunu belirtti.
Olayı demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdiklerini ve yapanı kınadıklarını dile getiren Akça, parti olarak şikayetçi olduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.
Olay sonrasında açıklama yapan Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, " Saat 21.40 sularında il başkanlığımıza taşlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Olay sonrası emniyet birimlerimiz gerekli çalışmayı yaparak bir şüpheliyi gözaltına almış bulunmaktadır. Muğlamız yıllardan bu yana demokrasiyi özümsemiş, farklı fikirlere saygı duyan bir kentimiz olup seçim dönemlerinde dahi gerek farklı siyasi görüşlere, gerek farklı siyasi partilerle birlikte bu yarışı geçirmiş ve bu konuda başarıyla sınav vermiş bir ilimizdir. Bu çerçevede bu yapılan saldırıyı öncelikle demokrasimize yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Muğlamıza yakışmamıştır bu anlamda ve bu saldırıyı yapanları kınıyoruz. Parti olarak da olayın takipçisiyiz. Şikayetçiyiz ve davacıyız. Olayın takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz. Şu anda bir kişinin gözaltında olduğu bilgisi var ama tabii ki bu ifadelerden sonra netleşecek. Kamera kayıtlarını aldılar, neticelenmesi lazım" dedi.

 

AdminAdmin