ANKARA
Giriş Tarihi : 28-11-2022 16:00

Özel Hastanedeki Skandal Olay Karara Bağlandı

Özel Hastanedeki Skandal Olay Karara Bağlandı

Özel Hastanedeki Skandal Olay Karara Bağlandı: Hastane Faaliyete Devam Edecek, Hemşire Meslekten Men!

19 Kasım günü sosyal medyada yayınlanan ve Tokat’ta bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde çekildiği anlaşılan görüntüler üzerine inceleme başlatılmış ve hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulmuştu.

 

 

ANKARA(MHA)- 19 Kasım günü sosyal medyada yayınlanan ve Tokat’ta bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde çekildiği anlaşılan görüntüler üzerine inceleme başlatılmış ve hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulmuştu.

 

Sağlık Meslekleri Kuruluna intikal eden idari soruşturma dosyası karara bağlandı.  Uygunsuz davranış sergileyen sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi.  Süre sonunda göreve dönebilmesi için 18 aylık mesleki ve etik eğitimi alma ve yoğun bakım dışında açık serviste çalışabilme şartı getirildi. 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bu kararın, geçerli mevzuat çerçevesinde Sağlık Meslekleri Kurulu tarafından verilmesi mümkün en ağır yaptırım olduğu bilinmelidir. Kurulun aldığı bu karar, sadece meslek icrası yönüyle ilgili olup, adli süreçten bağımsızdır. 

Diğerinin ise 6 aylık mesleki eğitimden sonra yoğun bakım dışında görevlendirilmesine karar verilmiştir. Sağlık Bakanlığı soruşturmayı yürütürken, başta yoğun bakım hizmetleri olmak üzere, söz konusu hastanedeki tüm süreçleri inceleyip denetlemiştir. İncelemeler sonucunda sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmıştır.  Hastanenin 28 Kasım 2022 tarihi itibariyle hizmet vermeye devam etmesine müsaade edilmiştir” denildi. 

 

Millet Haber Ajansı

 

AdminAdmin