BODRUM
Giriş Tarihi : 08-03-2024 10:20

Acı Ot Festivali Lezzet Şöleni Vadediyor

Acı Ot Festivali Lezzet Şöleni Vadediyor

 

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geltirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle düzenlenen 5. Acı Ot Festivali hafta sonu gerçekleşecek.

9-10 Mart tarihlerinde Ortakent Köyiçi mevkisinde gerçekleşecek 5. Acı Ot Festivali, birbirinden lezzetli stantlara ev sahipliği yaparken 2 gün boyunca sahne bir an boş kalmayacak.

Bodrum yarımadasının ve Türkiye’nin en büyük lezzet buluşması olmayı hedefleyen “Bodrum Acı Ot Fetivali”, yöresel ürünlerin tanıtımını, bölge esnafının ekonomisine katkı sağlamayı ve kış turizmine ivme kazandırmayı amaçlıyor. Bodrum’un birbirinden kıymetli otlarını gelecek kuşaklara aktarmak için bir araç olman festivalde 250 adet yöresel tatlar ve 30 adet el sanatları standı yer alacak.

Festival süresince sahnede birçok aktivite ile birlikte yöresel sanatçılar konserler verecek, yöresel halk oyunları gösterileri ve workshoplar gerçekleşecek. Cumartesi akşamı ise sanatçı Bora Gencer Bora sahne alacak.

Festivalin her iki gününde de Murat Ulucan, Serkan Aksoy, Koray Kibar, Hakan Süve, İbrahim Sarpkaya, Eyüp Kemal Sevinç, Hazer Amani ve Ayvaz Akbacak şefler Zekeriya Yıldırım şef öncülüğünde yemek workshopları, yöresel yemek yapımı ve mutfak kültürünü tanıtan etkinlikler gerçekleştirecek.

Etkinlik boyunca Bodrum'un doğal otlarından Acı Ot, Baldiran, Deli Kenker, Turpotu, Tilkişen, Ada Marulu stantlarda yer alacak. Ayrıca bu otlardan yapılan, Deli Kenker Dolması, Külür, Çetimek Pidesi, Havanda incir, Çetimek, Mart Mantarı Kavurması, Labada Dolması vb. yöresel ürünlerin yanı sıra Bodrum'a özel birçok gizli kalmış tat, festival boyunca ziyaretçiler ile buluşacak.

Sütten çökelek peynirine, zeytinyağından sabuna kadar özenle seçilmiş doğal ve organik ürünler de festivalde yer alacak.

Festivalde ayrıca “Gelecek Yüzyılın Besini Mantarlar” konu başlığı altında, “Doğal mantarlar nerelerde bulunur, nasıl toplanır” konusunda, doğal mantarlar toplama tanımlama uzmanı Süleyman Yıldırım bir sunum gerçekleştirecek. Akdeniz Üniversitesi Farmakoloji Bölüm Başkanı Pr. Dr. Coşkun Usta, “Mantarların insan sağlığındaki önemi”, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Semra Erol, “Tıbbi mantarlar ve mantar yetiştiriciliği” ve İş İnsanı Süreyya Çalışkan, “Mantarların ekonomik ve ticari değeri” konularında sunumlar gerçekleştirecek.

Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi himayesinde Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından Fıducıa Internatıonel ana sponsorluğunda düzenlenen 5. Acı Ot Festivali’ne, Bodrum Ticaret Odası ile Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası da destek veriyor.

Acı Ot Festivali’nin Gümüş sponsorları, Contemporary İstanbul, Kelebek Mutfak Banyo Ortakent ve SHA Gayrimenkul. Festivalin bronz sponsorları ise; Carrefour-Sa, Saga, Maza, Çınar Elite Yapı, CK Yapı, Inspera, Mono Yachting, Mehmet Tosun Harita Mühendislik, As-Ta Mühendislik, Kuzey Harita, Konca Ticaret, Ege Grup, Tosunlar İnşaat, BESİAD, Kemancı Apart, Rammos Otel. Noa Enerji, Espri Alüminyum, Akyüz İzolasyon, Id inşaat, Emser, Bodrium Hotel, Hakan Ambalaj Raf, Marin Beach, Ets Tur ve Lugga Otel destekleriyle organizasyona güç katıyor.

 

 

 

Festival Programı :

09 Mart 2024 Cumartesi

10:30 Bodrum Bandosu ile Kortej - Başlangıç Yeri Festival Ofisi Önü

11:00 Festival Açılış Seremonisi

12:00 Karya Çiçekleri Halk Oyunları Ekibi 7-9 Yaş

12:15 Bodrum Final Akademi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi

12:30 Kadir Akay ve Ekibi ile Davul Zurna Eşliğinde Ege Zeybeği

13:00 Mutfak Şefleri Zekeriya Yıldırım, Ayvaz Akbacak, Eyüp Kemal Sevinç ve Sunucu Pınar Seli ile Gemici Peksimeti ile Omlet Yapımı

13:45 Sagopa Dans Grubu ile Sirtaki ve Zeybekiko Show

14:00 Süleyman Yıldırım, Prof. Dr. Coşkun Usta ve Dr. Semra Erol ile Gelecek Yüzyılın Besini Mantarlar üzerine Söyleşiler ve Porçini Mantarlı Acı Ot Kavurması Atölyesi

Zeynep Atılgan Kültür Gezisi - Buluşma Yeri Yağhane Önü Anons

Karya Çiçekleri Halk Oyunları Ekibi ile Yöresel Danslar Atölyesi - Inspera Ortakent Kültür Merkezinde (Ücretsiz) Anons

14:45 Yalıkavak Halk Eğitim Ekibi ile Yöresel Halk Oyunları, Muğla Zeybeği, Sepetçioğlu ve Çökertme Gösterisi

15:00 Mutfak Şefleri Zekeriya Yıldırım, Murat Ulucan, Koray Kibar, Hakan Süve ve Sunucu Eyüp Kemal Sevinç ile Kara Sübyeli Siyez Pilavı Yapımı Ve Sunumu

16:00 Ortakent Giyim Kursu Bodrum Halk Eğitim Defilesi

16:30 Chef Zekeriya Yıldırım Moderatörlüğünde Chef Hazer Amani ile Mutfak Performansı

17:00 Mustafa ve Reha Ergene ile Yöresel Müzik Şöleni

17:30 Bezm-i Can Ritim Grubu Gösterisi

17:45 Müsgebi Gençlik Halk Oyunları Gösterisi

19:30 Bora Gencer Konseri

21:30 Dj Yiğit Yapıcı

 

 

10 Mart 2024 Pazar

11:00 Kadir Akay ve Ekibi ile Davul Zurna Show

11:30 Karya Çiçekleri Halk Oyunları Ekibi 7-9 Yaş

12:00 Chef Zekeriya Yıldırım Moderatörlüğünde Yemek Yarışması

12:30 Necdet Gürle ve Mehmet Karabıyık (Tenekeci) ile Bodrum Havaları

13:00 Mutfak Şefleri Zekeriya Yıldırım, Ayvaz Akbacak, Serkan Aksoy, İbrahim Sarpkaya ve Sunucu Pınar Seli ile Isırgan Otu Çorbası ve Caykama Yapımı ve İkramı

Karya Çiçekleri Halk Oyunları Ekibi ile Yöresel Danslar Atölyesi - Inspera Ortakent Kültür Merkezinde (Ücretsiz) Anons

13:45 Anka Dans Grubu ile Ege Dansları Gösterisi

14:00 Zeynep Atılgan Kültür Gezisi - Buluşma Yeri Yağhane Önü

Zehra Denizaslanı ile Girit Mutfağı ve Otlar Üzerine Söyleşi

14:30 Fahir Üzümcü ile Yaş Maya Yapımı ve Dağıtımı ve Sunucu Ateş Bey ile Söyleşi

15:00 Mutfak Şefleri Zekeriya Yıldırım, Eyüp Kemal Sevinç, Hazer Armani ve Sunucu Pınar Seli ile Gambilya Fava Üzerinde Otlu ve Ekşili Balık Kavurması Yapımı

15:45 Bezm-i Can Ritim Grubu Gösterisi

16:00 Turgutreis Halk Eğitim Folklör Gösterisi

16:15 Sagopa Dans Grubu ile Sirtaki ve Zeybekiko Show

16:30 Nixie Band Sahne Gösterisi

16:45 Kadir Akay ve Ekibi ile Davul Zurna Show

17:00 Onur Gülen ve Orkesrası Konseri

17:30 Ödül Tören

AdminAdmin