EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-07-2023 17:03

Kaymakam Karaman "Ekmek 5 TL"

Kaymakam Karaman "Ekmek 5 TL"

Kaymakam Karaman

Fethiye’de 5 TL’den satılmakta olan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL’den satılmaya başlandı.

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “İlçe Kaymakamlığı olarak herhangi fiyat artışına ilişkin değerlendirmemiz bulunmamaktadır. Önceki fiyatların devam etmesi görüşündeyiz” dedi. 

Fethiye'de en son 2022 Aralık ayında fiyatı 5 TL’ye çıkartılan ekmeğe yeni bir zam yapılmazken, bazı fırıncılar 200 gram ekmeği 7.5 TL’den satmaya başladı. Hal böyle olunca vatandaş her fırında farklı fiyatla karşı karşıya geldi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, fırıncıların 200 gram ekmeği 7.5 TL’den satmak için kaymakamlığa talepte bulunduğu öğrenildi. Kaymakamlıktan henüz bir zam kararı çıkmazken, ekmeği 7.5 TL’den satmaya başlayan fırınlarda yeni bir yöntem buldu. “Sütlü Ekmek” diyerek ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladılar. Bazı marketler ise dolaplarına “ekmek 7.5 TL” yazısı yapıştırdı. 

“Kafasına Göre Zam Yapanlara Yaptırım Uygulanacak” 

Ekmekte devam eden fiyat karışıklığına son noktayı Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman koydu. Karaman, “İlçemizde ekmek fiyatlarında artış yapıldığına dair duyumlar aldık. Bu konuda İlçe Kaymakamlığımız olarak mevzuatta tanımlanmış olan fiyat artışıyla ilgili duyumlar Esnaf Odası, Ticaret Odası kanalıyla bize de iletilir. Bu konuda biz de görüşlerimizi bildiririz. Bu konuda ben İlçe Kaymakamı olarak bizim ilgili kurumlarımıza, İlçe Tarım Müdürlüğümüze Fethiye İlçemizde fiyat artışına uygun görmediğimizi resmi olarak ilettik. Buna rağmen ilçemizde ekmek fiyatları özellikle sütlü ekmek adı altında yüksek fiyatlarla satışının yapıldığını öğrendik. Buna ilişkin belediyemiz zabıtalarının marifetiyle tespitleri yapılmaktadır. Buna göre herhangi bir şekilde resmi olarak onaylanmamış fiyatlar üzerinde satış yapan işletmelerle ilgili yaptırımlar belediyemiz tarafından uygulanacaktır. Belediyemiz, Esnaf Odamız, Ticaret Odamız ve ilgili kurumlarımız istişare halindedir. İlçe Kaymakamlığı olarak herhangi fiyat artışına ilişkin değerlendirmemiz bulunmamaktadır. Önceki fiyatların devam etmesi görüşündeyiz”

AdminAdmin