GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 11:03   Güncelleme : 08-11-2023 11:17

Türkiye Sakatlar Derneği Anneler Sınıfı Açıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Anneler Sınıfı Açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti.  Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek. 


Menteşe Belediyesi Başkan yardımcısı Leyla Ersöz, Menteşe Belediyesi Meclis Üyesi Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır, Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şube Başkanı Elif Şenol, proje destekçileri Medeni Yiğit ve Ayhan Çay, otizmli anneler ve eğitimcilerin katıldığı ilk buluşmada kahvaltı eşliğinde tanışma ile başladı.
TSD Muğla Şube Başkanı Elif Şenol 26 yaşında otizmli bir birey annesi olduğunu belirterek, “Bu yol birçok engel ile dolu. Bu yolda ilerlerken önce anneyi bilinçlendirmeli. Projenin asıl amacı anneler. Bu anlamda anne odaklı projelerin artmasını ve buradaki annelerin çevrelerinde yaratacakları sinerji ile daha fazla kitleye ulaşılacağına ve haklar konusunda daha güçlü bir mücadelenin verileceğine inanıyorum.” dedi. 
Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyle Ersöz projenin çok değerli olduğunu belirterek, “Projeyi özellikle özel çocuklarını büyütürken güçlük yaşayan ailelere destek olması bakımından çok önemli buluyorum. Menteşe Belediyesi olarak destek verdiğimiz projede ailelerin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

AdminAdmin