GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-07-2023 17:37

ÇAKA DAY-KİDA, IDEF’23’te Göz Doldurdu

ÇAKA DAY-KİDA, IDEF’23’te Göz Doldurdu

ÇAKA DAY-KİDA, IDEF’23’te Göz Doldurdu

eniz" target="_blank">Deniz savunma teknolojilerinin lider şirketi HAVELSAN, en son yeniliği olan ÇAKA DAY-KİDA’yı (Dalış Yapabilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı) IDEF'23'te tanıttı. ÇAKA DAY-KİDA, deniz harbinde angajman kurallarını yeniden tanımlayacak şekilde tasarlanmış yeni bir deniz teknolojisi olarak IDEF’in en çok öne çıkan ürünlerinden biri oldu.

HAVELSAN'ın mühendislik harikası ürünü ÇAKA DAY-KİDA, hem su üstünde hem de su altında faaliyet gösterebilen çok boyutlu bir platform olacak. Benzersiz tasarımı, su üstü hedeflerine karşı gizli ve etkili vuruşlar yapılmasına imkan tanıyarak, A2AD (Anti-Access & Area Denial – (Erişim Engelleme ve Bölge Koruma)) görevlerinde deniz kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerini artıracak.

 

ÇAKA DAY-KİDA, hedefleri üzerinde kuvvetli bir etkiye yol açan yüksek patlayıcılı mühimmata sahip. Su altında çalışabilme kabiliyeti, düşman unsurları hazırlıksız yakalamayı ve etkili darbeler gerçekleştirmeyi sağlayacak.

ÇAKA DAY-KİDA, birden fazla birim için merkezi bir komuta ve kontrol noktası sunan bir mobil/kıyı kontrol merkezine de sahip olacak ve bu özellik ÇAKA’nın operasyonel verimliliğini ve etkinliğini artıracak.

Mevcut deniz harp teknolojileriyle karşılaştırıldığında ÇAKA DAY-KİDA benzersiz avantajlar sunacak. Hız, gizlilik, dayanıklılık ve ateş gücü kombinasyonu, ÇAKA’yı mevcut ve gelecekteki deniz operasyonlarında önemli bir unsur haline getirecek.

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, “ÇAKA’yı IDEF'23'te lanse etmekten heyecan duyuyoruz. Bu platform donanma teknolojisinde oyunun kurallarını değiştirecek nitelikte ve sahadaki etkisini göstermek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

AdminAdmin