GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 17:06

Babadağ Rekor Kırdı

Babadağ Rekor Kırdı

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında %17 artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.
Adrenalin tutkunlarının buluşma noktası Babadağ, geçen yıl 200 bin uçuş hedefini aştı. 2021 yılında 167 bin uçuşla tüm zamanların rekorunun kırıldığı Babadağ’da her yıl yeni bir rekor kırılıyor.  Babadağ’dan 2022 yılında toplam 198 bin 724 kişi yamaç paraşütü ile havalanırken 2023 yılında uçuş sayısı %17 artışla 233 bin 314 oldu.
Babadağ’ın yeni rekorunu değerlendiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı, FTSO iştiraki Fethiye Güç Birliği Şirketi Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2023 yılında Babadağ’dan 151 bin 309’u tandem (ikili), 82 bin 5’i single (tekli) olmak üzere toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildiğini açıkladı. Babadağ’ın marka değerinin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Osman Çıralı, Babadağ’ın ününün dünyaya yayıldığını ve yamaç paraşütü sporunun merkezi haline geldiğini söyledi. Babadağ Teleferik ile ulaşımın da kolaylaştığı Fethiye’nin gözbebeği Babadağ’ın 2023 yılında iki uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Çıralı, “Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları’na yıllardır ev sahipliği yapan Babadağ, dünyaca ünlü profesyonel yamaç paraşütü sporcularının buluşma noktası oldu. Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği tandem uçuşlarla birlikte single uçuşlardaki artış sayısı da yamaç sporu tutkunlarının Babadağ’a olan ilgisini ortaya koyuyor” diye konuştu.
Başkan Çıralı: “Cumhuriyetin 100. Yılında, 200 bin uçuş rekoru kırıldı”
FTSO’nun bölgeye en önemli yatırımı olan Babadağ Teleferik’in, yamaç paraşütü uçuş sayılarının artmasında önemli payı olduğunu vurgulayan Başkan Çıralı, şunları söyledi:
“Odamızın öngörüsüyle bölgemize kazandırdığımız Babadağ Teleferik, turizmde yeni marka değerimiz ve cazibe merkezimiz. Ölüdeniz manzarasıyla Babadağ’a konforlu bir çıkış sunan Babadağ Teleferik,  yamaç paraşütü sporunda gözbebeğimiz Babadağ’ı zirveye taşıdı. Her yıl yeni rekorlara ev sahipliği yapan Babadağ’da 200 bin rekorunun aşılması gurur verici. Söz verdiğimiz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılında Babadağ’da yeni bir rekora imza atıldı. Bu rekorda, turizm paydaşlarımızla birlikte uluslararası platformlarda yaptığımız tanıtımların etkisi büyük. Babadağ Teleferik’ten Odamıza gelen gelir arttıkça bölgemizin tanıtımına ve eğitime yaptığımız katkı da artacak.
Ayrıca FTSO ve Fethiye Güç Birliği Şirketi olarak yamaç paraşütünün güvenli olarak yapılmasına yönelik çabalarımız devam ediyor. Yamaç paraşütünde Babadağ kalkış piştinin güvenliği kadar Belcekız iniş pistinin de güvenli olması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimizin güvenle yamaç paraşütü yapması için Belcekız Plajı’nın iniş pisti olarak düzenlenmesi gerektiğini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.
2024 yılında da herkesi dünyaca ünlü Ölüdeniz manzarası eşliğinde teleferikle Babadağ’a çıkmaya ve yamaç paraşütü yapmaya davet ediyorum.”

AdminAdmin