MUĞLA
Giriş Tarihi : 29-11-2023 21:50

Beşkaza Platformundan iftiraya uğrayan doktora ziyaret: “ADALET YERİNİ BULDU”

Beşkaza Platformundan iftiraya uğrayan doktora ziyaret:  “ADALET YERİNİ BULDU”



Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, Muğla’da, geçen Ağustos’ta “taciz” iddiasıyla önce tutuklanan ve açığa alınan, ardından ise olayın iftira olduğunun kesinleşmesiyle göreve iade edilen Dr. Ufuk Salman’ı ziyaret etti.
Ziyarette hazır bulunan Platform Başkanı Devrim Karakuş, Divan Üyeleri Prof. Dr. Umut Avcı, Soner Akgül, Doç. Dr. Yunus İnce ve Birol Gökçe adli ve idari soruşturma sonucu masum olduğu kanıtlanan Salman’a geçmiş olsun dileğinde bulundu.
“ADALET NİHAYET”
Ziyaret sonrası açıklama yapan Beşkaza Platform Başkanı Devrim Karakuş, iftira sonucu yaşanan süreçte adaletin yerini bulmasının ve bir an önce tecelli etmesinin önemine vurgu yaptı.
Bunun için çaba gösteren başsavcılık, emniyet birimleri, il sağlık müdürlüğü, hastane yönetimi, basın yayın organlarından itidalli olanlara ve hemşerilerine teşekkür eden Karakuş, gerçeklerin er veya geç ortaya çıkma gibi bir durumu olduğuna vurgu yaparak, “Adalet nihayet yerini buldu.” dedi.
“OLUMSUZ YORUM YAPANLARA, GENÇ HEKİMİMİZİN AKLANMASI NETİCESİ ÖZÜR DİLEME FIRSATI DOĞDU”
Karakuş, şöyle devam etti:
“Başarılı ve pırıl pırıl kariyere sahip olan bu memleketin, bu toprakların yetiştirdiği bir evladımızın, bir hekimin uğradığı haksızlığın giderilmesi için itidalli olan, katkı sunan saydığım kişi ve kurumlara minnettarız. Aynı zamanda ilk günlerde ağzımıza almaktan imtina edeceğimiz o hazin kerimeden oluşan başlıkları manşete taşıyan ve güya haberleştiren gazeteci ve bu haberin altına çay kahve içerken o başlığın yönlendirmesi ile olumsuz yorumlarda bulunanlar için de adaletin tecelli etmesi ve genç hekimimizin aklanması neticesi, vicdan muhasebesi yapma ve özür dileme fırsatı doğdu. Bundan sonra da başka masumların başına geldiğinde de bu olayın hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz. ‘Bu toprağın çocuklarının, bu toprağa sesi de sözü de var’ ilkesi, platformumuzun ana ilkesidir.” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Geçen Ağustos ayında, Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor Ufuk Salman'ın, E.Ç. isimli genç kızı muayene ettiği esnada cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmiş, genç kızın şikayeti üzerine açılan davada doktor Salman, tutuklu olarak yargılanmış ve başka bir doktorun ifadesi doğrultusunda olayın iftira olduğu ortaya çıkmış ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği mevcut delil durumunun lehine değişmesi nedeniyle Ufuk Salman'ın tahliyesine karar vermişti.

AdminAdmin