MARMARİS
Giriş Tarihi : 12-09-2023 14:33

MARMARİS KENT KONSEYİ: ''SİMPAŞ, BETON SANTRALİNİ GETİRİP MİLLİ PARKIN GÖBEĞİNE KURUYOR!''

MARMARİS KENT KONSEYİ: ''SİMPAŞ, BETON SANTRALİNİ GETİRİP MİLLİ PARKIN GÖBEĞİNE KURUYOR!''

MARMARİS KENT KONSEYİ: ''SİMPAŞ, BETON SANTRALİNİ GETİRİP MİLLİ PARKIN GÖBEĞİNE KURUYOR!''

Marmaris Kent Konseyi, İçmeler'de Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapımına devam edilen otel ve devre mülk projesi kapsamında milli park içine beton santrali kurulduğunu açıkladı. Açıklamada, “Sinpaş, Marmaris'te kanun tanımazlığın, paranın gücünün, rantiye hevesinin ve yozlaşmanın bir simgesi olarak beton santralini getirip milli parkın göbeğine dikiyor. Marmaris Körfezi’ne girişte turistlerin gördüğü ilk manzara tepeye dikilmiş ucube beton santrali, yıkıma uğratılmış bir doğa ve soğuk savaş dönemlerinden kalma bina yığını oluyor” denildi.

Muğla’nın Marmaris İlçesinde Sinpaş GYO’nun otel ve devre mülk projesi, bölge halkı ile Marmaris Kent Konseyi’nın tepkilerine ve açılan davalara karşı devam ediyor. Marmaris Kent Konseyi de paylaştığı bir video ile milli park içerisine beton santrali kurulduğunu duyurdu. Konsey’den yapılan yazılı açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı:

"Uzun süreden beri İçmeler’de, Marmaris Milli Parkı’nın Sinpaş tarafından yağmalanmasına karşı zorlu bir mücadele yürütüyoruz. Hak arayışımızı hukuk alanında da devam ettiriyoruz. Mevzuata aykırı biçimde Sinpaş’a verilen ruhsatların iptali için iki, 'ÇED olumlu' kararının iptali için iki olmak üzere toplam dört dava açmış durumdayız. Kural tanımaz Sinpaş, inşaat yasağının olduğu günlerde Marmaris’in denizel alandan girişine beton santrali dikmekten çekinmedi.

"BAKANLIK VE SİNPAŞ ARASINDA HİMAYE KÖPRÜSÜ ÇOKTAN KURULMUŞ"

Marmaris’in yağmalandığını herkes görüyor, biliyoruz. Valilik, Marmaris Kaymakamlığı, ilgili devlet kurumları ve Belediye bu yağmayı izliyor. Sıraladığımız kurumlar kimi zaman verdikleri izin ve ruhsatlarla açıkça, kimi zaman görmezden gelerek sessizce destekliyor. Sinpaş bütün kurumların üstünde ve onların amiri pozisyonunda milli parkı talan etmeye devam ediyor. Bakanlık ve Sinpaş arasında himaye köprüsü çoktan kurulmuş bile. Bu koruma kalkanı Sinpaş’ın hiçbir kural ve kanuna uymadan milli parkı talan etmesini, milli parkta dinamit kullanmasını cesaretlendiriyor. Kalkan o kadar güçlü bir koruma sağlıyor ki tek altyapı sağlayıcısının Muğla Büyükşehir Belediyesi olmasına ve Büyükşehir Belediyesi’nin ‘inşaat bölgesinde altyapı yoktur, sağlamam da imkansızdır’ raporuna rağmen Çevre Bakanlığı tarafından 'ÇED olumlu kararı' altın tepsi içerisinde Sinpaş’a sunuluyor.

"SİNPAŞ BETON SANTRALİNİ GETİRİP MİLLİ PARKIN GÖBEĞİNE DİKİYOR"

Himayeden emin olan Sinpaş, Marmaris'te kanun tanımazlığın, paranın gücünün, rantiye hevesinin ve yozlaşmanın bir simgesi olarak beton santralini getirip milli parkın göbeğine dikiyor. Marmaris Körfezi’ne girişte turistlerin gördüğü ilk manzara tepeye dikilmiş ucube beton santrali, yıkıma uğratılmış bir doğa ve soğuk savaş dönemlerinden kalma bina yığını oluyor. Anlıyoruz ki adınız Sinpaş ise bu şehrin valisi, kaymakamı, belediye başkanı hatta ülkenin bakanlığı yokmuş gibi, üstelik inşaat yasağı varken, üstelik milli park gibi özel kanunlarla korunan bir alanın göbeğine getirip beton santralini dikersiniz. Neden?

"MÜCADELEMİZDE SONUNA KADAR HAKLIYIZ"

Marmaris Kent Konseyi Bu andan itibaren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği ÇED olumlu kararını iptal edip etmediğini, mülki ve yerel idarecilerin görevlerinin gereğini yerine getirip getirmediğini günbe gün takip edip, kamuoyunu bilgilendireceğiz. Tüm kamuoyuna bir kez daha duyurmak isteriz: Yasa ve yönetmeliklere göre bu yağma yapılamaz. Mücadelemizde sonuna kadar haklıyız. Davaları kazanacağımızdan zerre şüphemiz yok. Ama geçen zamanda oluşan yıkımı geri döndürme şansımız da yok. Ya sahip çıkacağız ya da yağma sonucunda hep beraber kaybedeceğiz."

AdminAdmin