MUĞLA
Giriş Tarihi : 28-01-2023 14:36

MSKÜ ‘’Engelsiz Acil Servis’’ Projesi Hizmete Girdi

MSKÜ ‘’Engelsiz Acil Servis’’ Projesi Hizmete Girdi

MSKÜ ‘’Engelsiz Acil Servis’’ Projesi Hizmete Girdi
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün katkılarıyla otizm, down sendromu ve zihinsel gelişim geriliği gibi sorunu olan özel gereksinimli hastaların ambulanstan acil servisteki tedavisinin sona ermesine kadar geçen süreçte ayrı bir yaklaşımla ele alınmasına olanak tanıyacak "Engelsiz Acil Servisler" projesi başlatıldı.

Hizmetin yapılacağı pilot hastanelerde acil servislere başvuran bu gruptaki hastalara, kayıt işlemleri sırasında görevli tarafından hastanın durumunu ortaya koyan ve bu hizmetten yararlanmasını sağlayan "ben özelim" yazılı yaka kartı verilecek ve hasta bu kartla tüm sağlık personeline tanıtılacak. Hastalar başvurudan itibaren, acil servisten hizmet almaya gelen diğer kişilerden pozitif olarak ayrıştırılacak ve taburcu edilmesine kadar tüm süreçte hastaya eşlik edilecek. Acil servis içindeki hizmetler bu kişiler için özel olarak oluşturulan sakin bir ortamda verilecek. Bu hasta grubuna yaklaşım konusunda eğitim almış personel tarafından, acil sağlık işlemlerinin hızla ve kesintisiz yapılması sağlanacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan "Engelsiz Acil Servisler" projesi hastanın bakım kalitesini, yakınlarının ve hekimlerin memnuniyetini arttırdı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Nörogelişimsel Aciller Türkiye Koordinatörü Doç. Dr. Ethem Acar, "nörogelişimsel aciller" olarak adlandırılan hasta grubunun, otizm, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, down sendromu ve bilişsel geriliği olan hastalardan oluştuğunu, bunların da aslında toplumda sık görüldüğünü söyledi.

Normalde bu hastaların kendi çevrelerinde ve evlerinde uyumlu şekilde çalıştıklarına, herhangi bir stresle karşılaştıklarında bununla bir şekilde baş edebildiklerine dikkati çeken Acar, acil servise geldiklerinde ise daha önceki deneyimleri, monitör sesi, kalabalık gibi onları etkileyecek farklı ajitasyonlar yaşayabildiklerini dile getirdi.

Acar, normal bir çocuğun dahi acil serviste yeterince ajite olduğunu, özel gereksinimli olanların ise bu stresle baş etme kabiliyetlerinin ortadan kalktığını ifade etti.

Bu hastaların normalde de acil servise çok sık geldiğine işaret eden Acar, şöyle devam etti: "Nörogelişimsel bozukluğu olan ya da özel gereksinimli çocuklar, normal çocuklara oranla 30 kat daha fazla acil servise geliyor ve çok daha fazla yatmak zorunda kalıyor. Literatüre baktığımız zaman aslında bu hastalar yaklaşık 6 saat acil serviste kalıyor ve ilk muayenesi için hekimin ulaşması 2 saat gibi bir süre alabiliyor. Boğaz ağrısı için gelen çocuk, çeşitli ajitasyonlarla karşı karşıya kalabiliyor, tedavisini tam tamamlayamayabiliyor. 4 hastadan biri tekrar acile başvurmak durumunda kalıyor. Her başvuran 5 hastadan biri de hastanede yatmak zorunda kalıyor."

Acar, Sağlık Bakanlığı'nın bu noktada bazı girişimlerde bulunduğunu, çeşitli üniversitelerden kendisinin de içinde bulunduğu bir bilim kurulu oluşturulduğunu vurguladı.

Özel gereksinimli çocukların acil serviste ne gibi sıkıntılar yaşadığı, bu sıkıntıların çözümü açısından neler yapmak gerektiği gibi konuların tartışıldığı çeşitli çalıştaylar yapıldığını anlatan Acar, bunların sonucunda Muğla'nın pilot il seçildiğini aktardı.

Acar, kendisinin koordinatör olarak atandığını belirterek, "Biz de il içerisinde pilot hastaneler tespit ettik. Bu hastanelerde neler yapılabileceğini belirledik ve Haziran ayı itibarıyla da çalışmamıza başladık" dedi.

 

AdminAdmin