MENTEŞE
Giriş Tarihi : 26-08-2023 11:29

Muğla'nın Kangreni Akıllı Kavşakta Çalışmalar Başladı

Muğla'nın Kangreni Akıllı Kavşakta Çalışmalar Başladı

Muğla'nın Kangreni Akıllı Kavşakta Çalışmalar Başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan akıllı kavşakta yaşanan trafik sorunu, sürücüleri canından bezdirmeye devam ederken AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete’den müjdeli haber geldi.
AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete bugün partisinin il başkanlığı binasında İl Başkanı Gültekin Akça ve partililer ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Mete, akıllı kavşak için yapılan yüksek kademeli geçiş projesinde çalışmaların başlandığı açıkladı.

Mete, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Benim il başkanlığım döneminde bakanımızı Adil Karaismailoğlu’nun bölgemizi ilk ziyaretinde kendisini ikavşağın olduğu yere götürdüm. Burada akıllı kavşağın iş görmediğini, çoklu kademeli kavşak yapılması gerektiğini söyledim o da sağolsun Karayolları Genel Müdürü’ne şu an ki bakanımıza talimat vererek burada çalışma yapılmasını istedi. O çalışma bölgedeki hangi güzergahın en yoğun olduğunun tespiti ile başlayan çalışmaydı. Bölgedeki aşırı yağışlar nedeniyle de battı-çıktı şeklinde bir yolun yapılıp yapılamayacağı da hesaplandı ve sonuçta orada bir battı-çıktının mümkün olmadığı yüksek kademeli kavşakla o geçişin sağlanması gerektiği ortaya çıktı. Bir proje hazırlandı. Bakanımız ile bölgeye yine bir ziyarette bulunduk. O projenin yeterli olmayacağını dile getirdik. Bakan bey de daha dikkatli bir çalışma yapılması için ikinci kez talimat verdi.
“PROJE BİR YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”
Yeni proje onaylandı ve ihaleye çıkıldı. Kale-Tavas yolunu yapmakta olan firma bu ihaleyi kazandı. Hatta Denizli yoluna giderken kavşağı geçtikten 200-300 metre sonrasına şantiyesini kurdu. Bugün de yörede ilk sondaj, aplikasyon çalışmalarına da başlayacaklar. Sezonun yoğunluğunu da dikkate alarak gerekli altyapı çalışmaları ve kamulaştırma çalışmaları bu sezon yoğunluğunda yapılacak. Ekim ayının sonunda da inşallah inşaata başlayacağız. Bir yıl içerisinde de kavşağın tamamlanması düşünülüyor.
“PROJE BEDELİ İSE 1 MİLYAR 310 MİLYON 210 BİN 700 TL”
Ortaya çıkacak olan bu projenin hem görsel olarak çok güzel bir görüntü olacağını, hem de sorunu köklü olarak çözeceğine inanıyoruz. Üç ayrı yükseltili kavşak geçişleri var. Dolayısıyla hiçbir ışık olmadan, hiç beklemen, trafiği asla sıkıştırmadan hangi yönden gelirse gelsin araçların rahat bir şekilde gideceği yönde devam edebileceği bir proje. Proje bedeli ise 1 milyar 310 milyon 200 bin 700 TL. Oldukça yüksek maliyetli ama sorunu tamamıyla çözecek.
“BU KAVŞAĞI GEÇTİKTEN SONRA BÜYÜKŞEHİR’İN TEK YÖNLÜ, TEK GİRİŞLİ YOLU İLE KARŞILAŞACAKLAR”
Bu sorun karayolları ukdesinde olan bir sorumluluk. Bu kavşağı geçtikten sonra Muğla’nın içerisine girerken Büyükşehir’in tek yönlü, tek girişli yolu ile karşılaşacak insanlar. Orada bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Herhalde şehrin ana girişinin tek şerit olarak nitelendirildiği, daraltıldığı başka bir şehir var mı bilmiyorum.”

AdminAdmin