FETHİYE
Giriş Tarihi : 31-08-2023 15:14

Fethiye Belediyesi Mahkeme Kararını Hiçe Saymış

Fethiye Belediyesi Mahkeme Kararını Hiçe Saymış

Fethiye Belediyesi Mahkeme Kararını Hiçe Saymış

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde  Kordon Boyunda faaliyet gösteren “Martı Kafe” isimli işletmenin tahliyesinin usulsüz olduğunu aktaran işletme ortağı Mehmet Alcı, “Fethiye Belediyesi “Hak ve hukuktan bahsediyor. Fakat kendisi uygulamıyor” dedi. 

 


Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde  mahkeme kararına aldırmadan   Kordon Boyunda 12 yıldan bu yana  hizmet veren “Martı Kafe” isimli işletmenin tahliyesinin usulsüz olduğu öğrenilirken, Kafeye ait 540 metrekarelik alanın sadece 80 metrekaresinin Fethiye Belediyesine ait olduğu, diğer kalan alanında yüklenici firma ve işletme sahibinin ortak olduğu açıklandı. 


Fethiye'de 2012 yılından bu yana hizmetini sürdüren Martı Kafe, uzun süre kapalı kalması gerekçe gösterilerek sözleşmesi Fethiye Belediyesi Anonim Şirketi (FEBAŞ) tarafından fesih edilmişti.

 


Fesih’in mahkeme kararına uyulmayarak yapıldığı iddia ederken, kafenin işletme  ortaklarından Mehmet Alıcı konuya ilişkin açıklamada bulunurken şu ifadelere yer verdi;


“Muğla ili Fethiye İlçesi Cumhuriyet Mahallesi üzerinde bulunan Martı Kafe  işletmesi ile ilgili olarak İstanbul Ticaret Mahkemesi 21. Ticaret Mahkemesi 2023/250D  iş ve 2023/259  karar ile işletme için ihtiyadi tedbir kararına itiraz  etmişler, 07.08.2023  tarihinde Fethiye Belediyesinin talebi red edilmiştir. Fethiye İcra Müdürlüğü kararın infazı için Fethiye Belediyesine 2023/18097müzekkere yazılmış olup Fethiye Belediyesi Zabıta personelleri meclis üyesi Aytekin Aras “Bütün sorumluluk bende. Mahkeme kararını dinlemeyin.Ne varsa sökün alın” diyerek mahkeme kararlarını dinlemeyerek, şirketimize ait eşyaları talan etmişlerdir. Fethiye Belediyesi kamu gücünü kendi çıkarlarına göre kullanarak avukatları Bilgin Gavcar ve belediye yöneticileri Anayasa  138 maddeye mahkeme kararlarına dinlememekte ve hukuk tanımayız şeklinde sözlerle iş ve eylemlerine devam etmektedirler. Konu ile ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadalerinde bulundu.

AdminAdmin