GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-11-2023 14:33

BAŞKAN AKDENİZLİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN AKDENİZLİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI

SEYDİKEMER’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, düzenlenen programa katıldı. Seydikemer Belediyesi ve Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunmayla başlayan program Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen programla devam etti. Programda bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler unutulmadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de törenle kutlandı. Seydikemer Belediyesi ve Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine; Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Alper Kılıçcı, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü ve İlçe Teşkilatı, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Seydikemer Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri (STK) ve Oda Başkanları, daire amirleri, belediye birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur’un Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi. Törenin ardından Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen programa geçildi.

Buradaki program Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur yaptı. Şumur; “Cumhuriyetimizin 100. Yılından, Türkiye Yüzyılında ilerlerken, sizin özverili çalışmalarınız ve öğrencilere sunduğunuz rehberlik, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmede temel taşları oluşturacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözünü ve Kuran-ı Kerim'in ilk emri olan "Oku" emrini hatırlatarak, sizlerin her bir öğrencinin geleceğine dokunduğunuzun farkında olmanız önemlidir. Sizler, bilginin ışığını taşıyan meşalelersiniz ve bu, büyük bir sorumluluktur. Bu vesileyle, siz kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor, gösterdiğiniz özverili çalışmalardan dolayı sizleri takdir ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur’un konuşmasının ardından kıdemli öğretmenleri temsilen Karadere İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ömer Şeref Yılmaz ile öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Eşen Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Emine İnce birer konuşma yaptı. Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Konuşmaların ardından Zorlar Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban Ortaokulu öğrencileri “Aydınlatır Karanlığı Işığıyla Öğretmen” adlı oratoryoyu sergilediler. Programda PKK tarafından şehit edilen öğretmenler de unutulmadı. “Aydınlatır Karanlığı Işığıyla Öğretmen” Oratoryosu ile şehit öğretmenlerin fotoğrafları slayt eşliğinde gösterildi. Program oratoryonun ardından sona erdi.

 

AdminAdmin