MUĞLA
Giriş Tarihi : 10-02-2024 18:05

Muğla'da Gençlik ve Spor Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Menteşe 3. Etap Yurt projesinin ihalesi yapılıyor.

Muğla'da Gençlik ve Spor Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Menteşe Kötekli Mahallesinde bulunan Turgutreis Öğrenci Yurdu 3. Etabının ikmal ihalesi için tarih belli oldu. 14 Mart 2024 tarihinde yapılacak ihale ile Menteşe'de öğrencilerin barınmaları daha konforlu hale gelecek.

14 Mart'ta yapılacak ihalenin yanı sıra yapılan protokol ile Menteşe ve Fethiye yurtlarının altyapı sorunları da çözümü kavuşacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Muğla Valiliği işbirliğiyle bu yıl yurtlar hizmete açılmış ve başvuru yapan tüm öğrenciler yurtlara yerleştirilmişti.

Muğla Valiliği ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) işbirliği ile Menteşe'de ki Turgutreis Yurdu, Şems-i Ana Yurdu ile Fethiye ilçesinde bulunan yurtların alt yapıların kanalizasyon çalışmaları tamamlanacak ve sorunlar çözüme kavuşturulacak.

Böylelikle mevcut sistemlerin yıllık bakım ve işletme giderlerinden tasarruf edilecek ve büyük bir kamu yararı oluşturulmuş olacak.

İl genelinde yürütülen yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirten Muğla Valisi İdris Akbıyık "Bakanlığımızın desteği, Valiliğimizin himayelerinde, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) koordinesinde, ilimizde misafir ettiğimiz öğrencilerimize modern ve konforlu barınma alanları kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. İlimize bu yatırımları kazandırmada verilen destek için başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

AdminAdmin