MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-04-2024 18:21

Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın Turizm Haftası Mesajı

Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın Turizm Haftası Mesajı

 

 

Toplumumuzda; turizm farkındalığını arttırmak, özellikle turizmi canlandırmak ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır.

 

Ege ve Akdeniz’e kıyısı olan eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla dikkatleri çeken, sahip olduğu benzersiz destinasyonları ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Muğla, ülkemizin Güney Ege’den dünyaya açılan penceresidir.

 

Muğla’mız kitle turizminin yanında alternatif turizmin her çeşidine imkân sağlayan iklimi, coğrafi özellikleri, tarihi değerleri, Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi dünyaca ünlü tatil destinasyonları, 1484 km kıyı şeridinde bulunan el değmemiş koyları, kendine has mutfağı ve misafirperver insanıyla ülkemiz turizminin parlayan yıldızıdır. Nitekim 2023 yılında ilimizi ziyaret eden yabancı turist sayısı bir önceki yıla göre artış göstererek 3 milyon 395 bin 947’ye ulaşmış, yerli turistlerle bu rakam 10 milyonu bulmuştur.

 

Son yıllarda spor turizminde büyük bir ivme yakalayan ilimiz, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, Yamaç Paraşütü Dünya Akro Kupası Süper Finali, Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası gibi pek çok prestijli uluslararası spor organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yapmış, yapmaya devam etmektedir. O nedenle ilimizin spor turizminde sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek ve sürdürülebilirliğini sağlayacak yeni yatırım ve projelerle Muğla’mızı spor turizminde cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.

 

Muğla tarihi dokusuyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Pek çok medeniyetin izlerini taşıyan ilimiz, adeta açık hava müzesi konumundadır. Sahip olduğu tarihsel dokunun gün yüzüne çıkarılması, tarihi yapıların restorasyonu, antik kentlerde yürütülen çevre düzenlemesi, aydınlatma gibi çalışmalarla ilimiz, kültür turizminde büyük bir mesafe kat etmiştir.

 

Ülkemiz tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. İlimizde de yürütmüş olduğumuz çalışmalarla ülkemizin elde ettiği turizm başarısına paralel gelişmeler yaşanmaktadır. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün daha ileri seviyelere taşınması sadece ilimizin değil bölgemiz ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

 

Yılın 12 ayı, dört mevsimi turizm olanakları sunan ve alternatif turizm çeşitliliğinde ülkemizde birinci sırada yer alan ilimizin, sahip olduğu destinasyonların sürdürülebilir turizm yaklaşımlarıyla koruma kullanma dengesi içinde turizme kazandırılması oldukça önemlidir. Bu bakımdan turizm alanında attığımız her adım, yaptığımız tüm çalışmalar ülkemizi uluslararası arenada lider bir ülke konumuna yükseltecektir.

 

Bu düşüncelerle; sektörün tüm çalışanlarının Turizm Haftasının kutlar, başarılı, verimli bir turizm sezonu geçirilmesini temenni eder, saygılar sunarım.

AdminAdmin