MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-04-2024 21:56

Muğla’da Yangın Ekiplerine İş Başı Eğitimleri Başladı

Muğla’da Yangın Ekiplerine İş Başı Eğitimleri Başladı


Muğla orman" class="taglink" title="Orman Haberleri">Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadele eden arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin 2024 yılı iş başı eğitimleri başladı.  

Muğla OBM Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan eğitimlerin ilki Nazilli’de yapıldı. 2 Nisan Salı günü yapılan program kapsamında Nazilli Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçirildi. İş başı eğitimlerinin ikincisi 3 Nisan Çarşamba günü Aydın orman İşletme Müdürlüğünde yapıldı. Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Cılız başkanlığında yapılan eğitimlere Aydın ve Nazilli Orman İşletme Müdürleri ve İşletme Müdür Yardımcılarıyla birlikte işletmelerde görevli teknik elemanlar, orman muhafaza memurları ve orman işçileri katıldı. 

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdem, Şube Mühendisleri Mehmet Oruç ve İlker Yaslan tarafından ekiplere iş başı eğitimi verildi. Ardından İş Güvenliği uzmanları tarafından ilk müdahale ve iş güvenliği eğitimi verildi. Son olarak Makine Mühendisi Muammer Özen tarafından arazözlerle ilgili eğitici bilgiler verildi. Eğitimlere Makine İkmal Şube Müdürü Murat Sürücü de katıldı. 

Eğitim sonunda arazöz ekipleri arasında en hızlı hortum serme ve suyu ilk hortum ucuna verme yarışması yapıldı. Ekipler 300 metre hortumu en hızlı şekilde serip ve arazözden hortum ucuna ilk suyu veren ekip olmak için kıyasıya yarıştı. Dereceye giren ekipler ödüllendirildi.

AdminAdmin