MİLAS
Giriş Tarihi : 22-09-2023 20:44

Selimiye'yi Değiştirecek Proje Başlıyor

Milas’ın Selimiye Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda yenilenen pazaryerinin ardından çevre dükkanlar için hazırlanan projenin hazırlık sürecinde sona gelindi.

Selimiye'yi Değiştirecek Proje Başlıyor

Milas Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ‘Selimiye Pazar Alanı Ticari Üniteler Yenileme Projesi’ kapsamında 87 adet dükkan ile oturma alanları, lavabolar ve Zabıta birimi yapılacak; Selimiye yeni görüntüsüyle rahat  bir nefes alacak.

Milas Belediyesi; ilçeye bağlı Selimiye Mahallesi’nde kullanım ömrünü yitiren ve kasaba silüetini bozan pazaryeri çevresindeki dükkanlar için kolları sıvadı. Geçtiğimiz aylarda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın müjdesini verdiği ticari üniteler ile hizmet birimlerinin konuşlanacağı dükkan yenileme projesinin hazırlık aşamalarının sonuna gelindi. Yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlanması, pazaryerinin yenilenmesiyle yeni bir görüntüye sahip olan Selimiye, çevre dükkanlarının yeniden yapılmasının ardından modern bir görünüme kavuşacak.

Selimiye Pazar Alanı Ticari Üniteler Yenileme Projesi kapsamında Selimiye Mahallesi’nde 47 adet 15 m2’lik zemin kat dükkan, 33 adet 15 m2’lik birinci kat dükkan,7 adet 60 m2’lik dubleks dükkan inşa edilecek. Pazaryeri ve çarşıda vakit geçiren, bölgede esnaflık yapan vatandaşlar için engelli bireylerin de rahatlıkla kullanabileceği tuvaletler yapılacak. Bölgede inşa edilecek yarı açık oturma üniteleri ile pazar bekleme alanları da vatandaşlar tarafından kullanılabilecek. 20’den fazla mahalleye en yakın kasaba olma unvanı taşıyan Selimiye’de hazırlanan çalışmalar, bölge halkında memnuniyet yarattı. Vatandaşlar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Belediyesi ekiplerine teşekkür ederken, çalışmaların bir an önce tamamlanacağı günü beklediklerini dile getirdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “2023 yılının Selimiye için önemli bir yıl olacağının müjdesini yılbaşından bu yana dile getirdik. Pazaryerinin yenilenmesi ile rahat bir nefes alan Selimiye Mahallesi, şimdi dükkanların tamamlanmasıyla yepyeni bir görüntüye sahip olacak. Yeni projemizle hayata geçireceğimiz dükkanlar; 5 bin kişilik Selimiye ve 25 bin nüfusa ulaşan çevre mahalle sakinleri olmak üzere çok sayıda vatandaşımıza hizmet verecek. Proje kapsamında bir adet de zabıta birimimizin kullanacağı bina inşa edilecek. Emeği geçen mesai arkadaşlarımı kutluyor, projenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

AdminAdmin