MİLAS
Giriş Tarihi : 18-08-2023 17:18

İl Tarım Müdürlüğü’nden Milas’ta Gece Operasyonu

İl Tarım Müdürlüğü’nden Milas’ta Gece Operasyonu

İl Tarım Müdürlüğü’nden Milas’ta Gece Operasyonu

Bodrum’da faaliyet gösteren bir işletmede 17 Ağustos 2023 tarihinde yaşanan gıda zehirlenmesi nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletmenin üretim merkezinin bulunduğu Milas’ta gece operasyonu düzenlendi.

 

 

Bodrum’da dün gece gıda zehirlenmesi ihbarı üzerine harekete geçen Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olayın hemen ardından saha kontrolü gerçekleştirdi. İşletmenin üretim merkezinin bulunduğu Milas’ta da İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlenerek denetim yapıldı. İhbara konu olan Milas'taki üretim işletmesinden gıda numuneleri alınarak analizleri yapılmak üzere laboratuvara gönderildi.

 

 

Öte yandan Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran 17 vatandaşı tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

 

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak,  Muğla il genelinde tüketicilerin gıda güvenilirliği ihlali ile ilgili her tür ihbar ve şikayetlerini  ALO174 Gıda Hattı’na yapabileceklerini hatırlatarak; “Bu çağrı merkezimiz tarafından aldığımız tüm ihbarlara mesai mefhumu gözetmeden müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız, bu ihbarların gıda kontrol mekanizmasına çok önemli katkı sağladığını lütfen aklından çıkarmasın. Biz, halk sağlığını riske atan hiçbir işletmenin gözünün yaşına bakmayız, gerekli işlemleri derhal başlatırız. Vatandaşlarımız da tükettikleri gıdaların son tüketim tarihine, gıdaya has olmayan kötü tat, aroma ve kokuya ve gıda satışına uygun olmayan koşullara lütfen hassasiyet göstersin ve ekiplerimizi bilgilendirsin. Biz gerekeni yaparız”diye konuştu.

AdminAdmin