MİLAS
Giriş Tarihi : 23-08-2023 15:22

Festivalde Çalınan Heykelin Başı Bulundu

Festivalde Çalınan Heykelin Başı Bulundu

Festivalde Çalınan Heykelin Başı Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi’nde düzenlenen Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nde sergilenen bronz heykelin başı ve sarkaçları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmıştı.  Ender Güzey'e ait heykelin başı gölde bulundu. Diğer parçaların bulunması için çalışmalar devam ediyor.

 

 

Her yıl binlerce flamingonun barındığı Tuzla Sulak Alanı'na ev sahipliği yapan Milas'ın Boğaziçi Mahallesi'nde 18- 20 Ağustos tarihleri arasında Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali yapıldı. Bodrum'da yaşayan Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey ile sanatçı arkadaşları da festival kapsamında 'Kuşlar' isimli bir sergi açtı. Sergide yer alan Güzey'e ait 30 kilogramağırlığındaki bronz heykelin başı ve heykelin diğer parçası sarkaçlar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Sabah sergi alanına giden Güzey, hırsızlığı jandarma ekiplerine bildirdi.

 

 

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalınan heykelin parçalarını bulmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda, ekiplerce çalınan parçaların baş kısmı gölde bulundu. Bulunan parça sanatçı Ender Güzey'e teslim edildi.  Bronz heykelin sarkaçlarının bulunması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

 

 

AdminAdmin