GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-08-2023 20:46

MHP MUĞLA İL BAŞKANI AKARFIRAT'TAN KARACA'YA TEPKİ

MHP MUĞLA İL BAŞKANI AKARFIRAT'TAN KARACA'YA TEPKİ

MHP MUĞLA İL BAŞKANI AKARFIRAT'TAN KARACA'YA TEPKİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, önceki skandallarının gölgesinde Türk Bayrağı'nı istismar etme girişiminde bulundu. Adını bayrağa yazdırarak ve belediye logosuyla donatarak, şehrin farklı bölgelerine astıran Karaca'ya adli ve idari soruşturma başlatıldı. Bu skandalın yankıları sürerken, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat da konuya sert bir tepki gösterdi.
MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın Türk Bayrağı'nı istismar etmesine dair yaptığı yazılı basın açıklamasında;
Fethiye’miz hasletleri ve milli hassasiyetleriyle nam salmış hemşerilerimizin yaşadığı güzide şehirlerimizden birisidir. Gönül isterdi ki Fethiye’nin güzelliklerinden, Fethiyelinin sorunlarından, Fethiye’ye sevdalanmış vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak çözüm önerilerinden bahsedilim! Gelin görün ki; yerine getiril(e)meyen belediyecilik hizmetleri bir yana Fethiyelinin vicdanına ters eylemlerle gündeme gelen bir Belediye Başkanının yaptıkları Muğla gündemini meşgul etmektedir. Daha 2 yıl önce, yine bir Ağustos ayında, Türk Bayraklarını fırlatarak gündeme gelen Fethiye Belediye Başkanı bu kez de hem kanuna hem de siyasi ahlaka ters bir hadiseye Türk Bayrağını alet etme hatasına düşmüştür. Kendisinin de bir Fethiyeli olduğunu düşünerek Sn. Alim Karaca’nın bilerek bu hatayı yapmadığına kanaat getirme arzusunda olsak da; Türk Bayrağını ve Türk milletinin mukaddes değerlerini bilerek veya bilmeyerek aşağılayan eylemlere isminin karışması asla kabul edilemeyecektir. Bilerek yapıyorsa kendisine söyleyeceğimiz şey Türk milletiyle yaptığı ahdi hatırlaması, bilerek yapmıyorsa da; bulunduğu makamdaki birisinin mukaddeslerimize yönelik gerekli hassasiyete sahip olması gerektiğidir. Türk Bayrağı Türk milletinin ortak değeri, Türk Dünyasının kıymetlisi, insanlık aleminin ise umudunun simgesidir. Türk Bayrağı; istiklalimizin nişanı, istikbalimizin banisi milletimizin namusudur. İnanıyoruz ki bu toprakların yetiştirdiği hiç kimse kutsallarımızı kişisel siyasi rantının bir parçası olarak kullanma hadsizliğine düşmemiş düşmeyecektir. Ancak; Sn. Alim Karaca’nın geçmişte Türk Bayrağını kendi elleriyle kamyonet kasasından bir maharetmişçesine attığı hatırlanacak olursa; 30 Ağustos gibi müstesna bir günde Türk Bayrağını kartvizit gibi kullanması görmezden gelinmeyecektir. Sn. Alim Karaca Fethiyeli hemşerilerimize ve Türk bayrağını başının tacı yapan milletimize samimi bir özür borçludur. Özrün kabul edilip edilmeyeceği ise muhatabı olan hemşerilerimizin vicdanına kalmıştır. Bu vesileyle; bayrağa rengini veren şehit kanlarının sahibi şehadete erişmiş kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Türk Bayrağını anlamlı kılan toprağa düşen canların sahibi ecdadı minnetle anıyorum. Türk Bayrağını başının tacı olarak gören, onu ayak altına atılabilecek bir eşya olarak görenleri ayaklarının altına almak suretiyle başının üstündeki emaneti daha da yükseklere taşıma iradesi göstermeye hazır hemşerilerimizin önünde hürmetle eğiliyorum. Ve bir kez daha gür bir sesle hatırlatıyorum: TÜRK BAYRAĞI NAMUSUMUZDUR!" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin